Proprietăţi

Maghiarii de la Ablon au cumparat terenuri de 15,3 mil. euro

09.02.2007, 18:57 13

Compania de dezvoltare imobiliara Ablon Group din Ungaria a cumparat la sfarsitul anului trecut, pentru 15,3 mil. euro, doua terenuri in Mogosoaia si in Bucuresti, unde intentioneaza sa construiasca 1.800 de apartamente si 116 vile.
"Suprafata cumulata a celor doua proiecte este de 220.000 mp. Unul dintre proiecte este localizat in apropiere de Bucuresti, la Mogosoaia, iar al doilea va fi construit pe Bulevardul Timisoara din Capitala", au declarat reprezentantii dezvoltatorului. Ei nu au precizat valoarea investitiilor care vor fi alocate dezvoltarii celor doua proiecte. Compania intentioneaza sa achizitioneze si alte terenuri.
"Intentia grupului de a dezvolta noi proiecte este bazata pe potentialul semnificativ al acestora de a genera profit. Pe de alta parte, piata imobiliara din Bucuresti are aceleasi caracteristici precum cele din Budapesta si Praga, dar are un grad mai redus de dezvoltare", au afirmat reprezentantii Ablon.
Ablon Group detine proprietati in Budapesta si Praga. Portofoliul companiei, estimat la circa 600 mil. euro, cuprinde toate tipurile de proiecte imobiliare. "Pentru moment, proiectele pe care le avem in vedere pentru Bucuresti vor viza doar segmentul rezidential", au precizat reprezentantii Ablon.
Compania este listata pe piata AIM administrata de bursa de valori din Londra. La sfarsitul lunii trecute, Ablon a anuntat ca intentioneaza sa atraga circa 152 mil. euro prin emitere de noi actiuni la bursa, pentru finantarea proiectelor din Praga si Bucuresti. Ablon este controlata in proportie de 47,55% de omul de afaceri Uri Heller, fondatorul companiei, in timp ce 47,55 % din actiuni sunt detinute din 1997 de Volksbank Group.