Proprietăţi

NEPI a cumpărat galeria Iris Piteşti şi un teren în Braşov

Autor: Cristi Moga

12.08.2011, 00:00 671

Fondul sud-african de investiţii NEPI, cel mai important cumpărător de active imobiliare în perioada de criză, şi-a trecut în portofoliu şi galeria comercială a proiectului Iris din Piteşti, precum şi un teren pentru dezvoltarea unui centru comercial de mici dimensiuni lângă magazinul Carrefour din Braşov.

Galeria comercială din Piteşti are o suprafaţă de 7.000 de metri pătraţi şi fost cumpărată de la grupul Avrig 35, care se confruntă cu mai multe dosare de insolvenţă şi care îi vânduse NEPI şi spaţiile magazinelor Auchan şi Bricostore din Piteşti, precum şi un portofoliu de clădiri de birouri. Reprezentanţii celor două companii nu au furnizat detalii despre valoarea tranzacţiei, galeria putând fi evaluată la 7-10 mil. euro, ţinând cont că rezultatele retailerilor erau destul de slabe.

NEPI intenţionează să renoveze galeria comercială şi să mărească suprafaţa magazinului Auchan prin investiţii de 5 milioane de euro. În ceea ce priveşte terenul de la Braşov, NEPI l-a cumpărat pentru realizarea unui proiect de retail de 5.000 mp, pentru care au fost semnate mai multe contracte de închiriere.

Sud-africanii deţin pe piaţa locală şi proiectul European Retail Park Brăila, o investiţie de 70 mil. euro, precum şi proiectul de birouri Floreasca Business Park din Bucureşti, achiziţionat într-o afacere de 100 mil. euro.