Companii

​Fosta conducere de la Fondul Proprietatea se reuneşte la Nuclearelectrica: Cine este noul director financiar al firmei care produce 20% din energia României

​Fosta conducere de la Fondul Proprietatea se reuneşte...

Autor: Roxana Petrescu

03.02.2014, 18:57 384

Mihai Darie, 37 de ani, este noul director financiar al Nuclearelectrica, unul dintre cei mai importanţi producători de energie din România, cu o cotă de piaţă de 20%. Mihai Darie a fost în perioada mai 2008-decembrie 2009 director economic şi membru al directoratului Fondului Proprietatea fiind coleg cu Daniela Lulache, fosta şefă a Fondului, actualul director general executiv al Nuclearelectrica.

Lulache a fost directorul general al Fondului Proprietatea în perioada martie 2006-decembrie 2009.
"Nuclearelectrica anunţă finalizarea procesului de recrutare şi selecţie a directorului financiar în conformitate cu Ordonanţa de Urgenţă 109/2011 privind guvernanta corporativa. Comitetul de Nominalizare al Nuclearelectrica a fost asistat în procesul de recrutare şi selecţie de un expert independent, Quest Advisors. La recomandarea Comitetului de Nominalizare, Consiliul de Administraţie a decis numirea în funcţia de director financiar a domnului Mihai Darie începând cu data de 1 februarie 2014", spun reprezentanţii Nuclearelectrica.

Mihai Darie este de profesie economist, fiind absolvent al Academiei de Studii Economice, Facultatea de Finanţe, Asigurări, Bănci şi Burse de Valori şi deţine o diplomaă Executive Master of Bussiness Administration (EMBA).

"De asemenea, este membru ACCA-UK şi Chartered Financial Analyst (CFA)", mai spun reprezentanţii Nuclearelectrica.

Daniela Lulache a preluat funcţia de director general al Nuclearelectrica la jumătatea anului trecut, după ce din aprilie intrase deja în consiliul de administraţie al Nuclear­electrica, operatorul centralei nucleare de la Cernavodă. Lulache a fost aleasă în baza OUG 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, fiind propunerea consultanţilor de la Quest Advisors, Transearch şi avocaţilor de la Boştină şi Asociaţii.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO