ZF Live

VIDEO ZF Live.„În 6 luni am obţinut o băutură energizantă dintr-un deşeu al industriei alimentare”. Urmăriţi emisiunea ZF Live de miercuri, 16 aprilie, cu Diana Păsărin, ICECHIM şi Istvan Pal-Jakab, antreprenor

16.04.2014, 14:13 2506

„Ei aveau un produs secundar care rezulta din procesarea laptelui şi noi ne-am gândit să valorificăm zerul deoarece are o compoziţie nutritivă valoroasă prin obţinerea unei băuturi. Timp de 6 luni s-a desfăşurat cercetarea, s-au obţinut multe variante din care s-a ales una care există acum pe piaţă şi este produsă de Meotis. Urmează să se producă şi alte variante”, a spus Diana Păsărin, cercetătoare de la ICECHIM, prezentă miercuri, 16 aprilie, la emisiunea ZF Live alături de Istvan Pal-Jakab, directorul producătorului de lactate Meotis.

Cei doi invitaţi de la ZF Live s-au întâlnit în cadrul unui eveniment organizat de asociaţia Agrofood din judeţul Covasna în 2012 unde Pal-Jakab s-a hotărât să colaboreze cu cercetătorii de la ICECHIM pentru a găsi o soluţie inovatoare legată de zerul aruncat în urma procesului de producţie a laptelui. Soluţia găsită de cercetători a fost obţinerea unei băuturi energizante, Fructozer, produs 100% cu ingrediente naturale, potrivit Dianei Păsărin.

„Această băutură este foarte bogată în proteine şi vitamine care ar fi păcat să se arunce şi de aceea am găsit această soluţie. După o perioadă lungă de cercetări am găsit arome care să acopere acel gust specific al zerului şi am reuşit să stabilim o reţetă care să placă consumatorilor”, a spus antreprenorul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
AFACERI DE LA ZERO