ZF 24

Banca italiană care a stat 10 ani în umbră şi ar putea creşte brusc la peste 1.000 de unităţi

Banca italiană care a stat 10 ani în umbră şi ar...

Autor: Razvan Voican

19.04.2014, 12:33 3688

Intesa Sanpaolo Bank România ar putea avea în curând una dintre cele mai extinse reţele de pe piaţa bancară, odată cu adăugarea a minim 1.000 de puncte de vânzare a produselor sale, în baza unui parteneriat cu Poşta Română.

Un eventual rezultat pozitiv al negocierilor derulate în prezent cu Poşta ar marca intrarea operaţiunilor locale ale Intesa într-o nouă etapă calitativă şi de volum după mai bine de un deceniu în care afacerile italienilor au băltit. Criza începută în 2008 le-a dat planurile peste cap tocmai când se hotărâseră să lanseze un program ambiţios de expansiune.

În prezent, banca italiană are o reţea de 76 de unităţi, peste 800 de angajaţi şi peste 100.000 clienţi.

În baza parteneriatul cu Poşta, din totalul reţelei de unităţi poştale de peste 5.600, italienii ar preconiza distribuirea de produse de creditare şi de economisire prin circa 1.000 cel puţin într-o primă fază.

Ţinta principală sunt oraşele mici, din care multe bănci au hotărât să se retragă în anii de criză, dar în care Intesa vede un miez de potenţial, şi chiar de zone rurale în care deservirea agricultorilor poate genera un business atractiv.

Alianţa cu Poşta va presupune un efort investiţional substanţial din partea Intesa, în principal pe zona interconectării platformelor informatice, dar şi pe logistică şi training de personal. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO