ZF Live

De la ce salarii lunare pornesc în companiile româneşti tinerii cu studii în străinătate? VIDEO

22.07.2014, 13:27 4649

Ziarul Financiar vă prezintă unele dintre cele mai importante momente din al doilea sezon al emisiunii ZF Live, difuzată pe Internet loc de luni până vineri, de la ora 12:00 la 13:00. Al doilea sezon al emisiunii s-a încheiat pe data de 18 iulie, urmând să fie reluat din toamnă.

Vedeţi aici înregistrările emisiunilor de la ZF Live.

În ediţia din 26 mai a fost invitată Adriana Comăneci, care lucrează la Reviro, o companie care ajută tinerii întorşi de la studii din străinătate să se reintegreze pe piaţa muncii. Ea a dat detalii în cadrul emisiunii atât despre salariile primite de aceştia, cât şi despre importanţa şi avantajele studiilor în străinătate. 

”O parte din tinerii care pleacă din ţară nici nu mai vor să audă de România, însă există şi oameni care vor neapărat să revină. Există o masă de tineri care vor să se întoarcă, dar nu ştiu la ce. Aceştia sunt cei care pleacă la studii încă de pe băncile liceelor şi care sunt complet rupţi de realitatea de business de aici”, a spus Adriana Comăneci la ZF Live pe 26 mai.

”Am plasat tineri la Vodafone, la companii de IT, de consultanţă de management. Suntem în colaborare cu P&G, Colliers, cu o companie de software din Marea Britanie etc. Companiile înţeleg nevoia tinerilor de a studia în străinătate: Salariile variază în funcţie de responsabilităţi şi de industrie. Salariile pornesc de la 500 şi ajung şi la 1.000 de euro, foarte bine pentru un tânăr aflat la început de drum”, a adăugat ea.

Adriana Comăneci este managing partner al Reviro, o firmă de recrutare care plasează în companii din România tineri cu studii în strainatate. 

Urmăriţi înregistrarea emisiunii ZF Live de pe 26 mai, cu Adriana Comăneci, Reviro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
AFACERI DE LA ZERO