Bănci și Asigurări

Acţiunile Băncii Carpatica au sărit cu 15% azi pe bursă, după informaţiile că patru investitori ar vrea să intre în acţionariat

Acţiunile Băncii Carpatica au sărit cu 15% azi pe...

Autor: Roxana Pricop

23.07.2014, 11:35 1270

Acţiunile Băncii Comerciale Carpatica (BCC) cresc cu 14,98% până la un preţ de 0,0729 lei/titlu în deschiderea şedinţei de tranzacţionare de azi. Carpatica are o capitalizare de 199,4 milioane de lei.

Investitorii au derulat tranzacţii cu 14,8 milioane de acţiuni BCC în valoare de un million de lei în prima oră şi jumătate a şedinţei.

Potrivit agenţiei de presă Mediafax, patru investitori, interesaţi să intre în acţionariatul Băncii Comerciale Carpatica şi să capitalizeze banca, au primit în urmă cu câteva săptămâni accesul la camera de date a instituţiei de credit, iar în următoarea perioadă vor fi iniţiate discuţii privind modul în care se va realiza tranzacţia.

Preşedintele executiv al băncii, Johan Gabriels, declara în urmă cu aproape trei luni că managementul şi-a propus să găsească până în luna septembrie o variantă de fuziune care să susţină propulsarea băncii în top 10, cu păstrarea numelui, având şi susţinerea acţionarului majoritar, Ilie Carabulea, în ciuda unor probleme de comunicare iniţiale.

Ca urmare a informaţiilor publicate de Mediafax, conducerea băncii a emis azi un raport pe bursă:

“În urma AGA din 10 aprilie 2014, acţionarii au reconfirmat încrederea acordată conducerii şi au acceptat planurile de dezvoltare ale bănci. Astfel conducerea băncii a fost mandatată să găsească un posibil candidat pentru o fuziune, partener alături de care banca să îşi consolideze poziţia în piaţă. Banca Comercială Carpatica îşi doreşte ca investitorii şi persoanele interesate să fie corect informate şi depune toate diligenţele astfel încât informaţiile sensibile să fie disemeninate în momentul în care acestea apar”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO