Retail&Agrobusiness

La Fântâna şi Cumpăna domină piaţa de 30 mil. euro anual a „dozatoarelor“ de apă

La Fântâna şi Cumpăna domină piaţa de 30 mil. euro...

Autor: Mădălina Panaete

24.07.2014, 14:45 1172
La Fântâna şi Cumpăna, cei mai mari doi jucători de pe piaţa watercoolerelor (sis­tem de răcire-încălzire), au împreună peste 90% din acest seg­ment, care asigură apă prin 126.000 de unităţi în spaţii de birouri sau lo­cuinţe, arată o analiză a ZF pe baza datelor furnizate de cele două companii.
 
„Piaţa românească de watercoolere şi purificatoare de apă se ridică la 126.000 de uni­tăţi, conform datelor disponibile. La Fântâna este lider cu o cotă de piaţă de 65% (vo­lum şi va­loare - n.red.)“, a declarat pentru ZF Adrian Nanulescu, directorul general al La Fântâna, com­panie cu afaceri de 23,5 mil. euro anul trecut.
 
Compania este controlată de fondul de in­vestiţii polonez Innova Capital şi a fost fon­dată de antreprenorul român Cristian Amza, care mai deţine 8% din acţiunile companiei.
 
Piaţa watercoolerelor a fost estimată de com­panie la 30,5 milioane de euro anul tre­cut. A doua cea mai mare companie din aceas­tă industrie este Cumpăna, un business deţinut de antreprenorul român Florin Dănilă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO