Business Hi-Tech

Producătorul de jocuri Ubisoft va mai face cel puţin 100 de angajări până la finalul anului

Grigoriada Stroe, directorul de HR al Ubisoft România

În ultima vreme, datorită schemelor de finanţare oferite de stat pentru crearea de noi joburi în industria de IT precum şi dezvoltarea rapidă a sectorului de gaming, oferta de joburi din piaţă a crescut.

Din păcate, numărul de specialişti din domeniu nu creşte la fel de repede, iar programa universităţilor nu se adaptează în acelaşi ritm.

Grigoriada Stroe, directorul de HR al Ubisoft România În ultima vreme, datorită schemelor de finanţare oferite de stat pentru crearea de noi joburi în industria de IT precum şi dezvoltarea rapidă a sectorului de gaming, oferta de joburi din piaţă a crescut. Din păcate, numărul de specialişti din domeniu nu creşte la fel de repede, iar programa universităţilor nu se adaptează în acelaşi ritm.

Autor: Corina Mirea

24.07.2014, 00:08 807

Producătorul de jocuri video Ubisoft România, prezent pe piaţa locală de mai mult de un deceniu, vrea să recruteze şi anul acesta cu 10% mai mulţi oameni ca în 2013, menţinând astfel creşterea constantă din ultimii ani.

Astfel, în următoarele luni, cel puţin 100 de persoane vor intra pe poziţii nou create în echipa Ubisoft România, care numără mai mult de 1.200 de angajaţi în sediile din Bucureşti şi Craiova.

„În ultimul an am recrutat peste 200 de oameni pe joburi specifice departamentului de producţie jocuri, IT şi testare, cu accent pe poziţiile de programare şi testare. Anul acesta susţinem creşterea constantă de 10% avută în ultimii ani, continuând să ne concentrăm tot pe joburile de programare şi testare“, spune Grigoriada Stroe, directorul de resurse umane al Ubisoft România. Ea conduce politicile de resurse umane ale producătorului de jocuri video de pe plan local de peste trei ani şi jumătate.

În opinia sa, în prezent „lupta“ pentru talente, mai ales în industria IT şi cea de gaming, este tot mai prezentă pe piaţă, cu atât mai mult cu cât statul a oferit scheme de finanţare pentru companiile de profil pentru crearea de noi joburi, dar numărul de absolvenţi continuă să fie prea mic.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO