Companii

Performerii crizei: 67 de firme au crescut în cinci ani de la 7,7 mld. euro la 25 mld. euro

Performerii crizei: 67 de firme au crescut în cinci ani...

Autor: Cristi Moga

24.07.2014, 00:08 2221

O treime din companiile cu cele mai mari creşteri provin din sectorul auto, a cărui producţie s-a triplat în criză.

O bună parte din managerii şi antreprenorii din România au rămas cu nostalgia anului 2008, ultimul de dinainte de izbucnirea crizei, când dopurile de şampanie încă bubuiau în economia locală, dar pentru 67 de companii cu afaceri de peste 100 mil. euro fiecare ultimii cinci ani au fost suficient de buni pentru o creştere medie a afacerilor de 200%, de la 7,7 mld. euro la 25 mld. euro, potrivit unei analize a ZF pe baza datelor de la Registrul Comerţului.

În România, în jur de 250 de companii au realizat anul trecut o cifră de afaceri de peste 100 de milioane de euro fiecare, iar 67 dintre acestea au avut un rulaj cel puţin dublu faţă de nivelul din 2008, o treime dintre acestea fiind din sectorul producţiei de maşini şi componente auto, o industrie care în perioada crizei s-a triplat, până la un nivel de 16 mld. euro. Cele 67 de companii, între care se află liderii unor pieţe precum producţia de maşini (Auto­mo­bile Dacia), hipermarketuri (Kauf­land), comerţ online (Dante - eMag), mobilier (Aramis Invest), prelucrare a lemnului (Holzindustrie) sau bricolaj (Dedeman) au realizat anul trecut mai mult de 10% din cifra de afaceri a celor 600.000 de firme din România.

Cele mai mari creşteri au fost înregistrate de Samsung Electronics (de la 3 mil. euro la 643,5 mil. euro), Alum SA (de la 0,9 mil. euro la 118,2 mil. euro) şi Delphi Diesel Systems (de la 3,1 mil. euro la 338,2 mil. euro).

Citiţi în continuare pe ZF Corporate:

- măsurile care au susţinut creşterea afacerilor Samsung Electronics ; poziţia companiei pe piaţa locală;

- detalii despre afacerile şi strategia companiilor de pe următoarele locuri din top

- companiile din industria auto, evoluţia acestui sector în anii de criză, impactul Dacia şi Ford asupra firmelor din domeniu 

- marii câştigători din comerţ, evoluţia consumului 

- industria lemnului, companiile din top 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO