Business Hi-Tech

Numărul de conturi Facebook din România a crescut cu 20% în T2. 70% din clienţi intră de pe mobile

Numărul de conturi Facebook din România a crescut cu...

Autor: Adrian Seceleanu

25.07.2014, 00:08 1510

La nivel global, Facebook a raportat în trimestrul al doilea  venituri de 2,9 mld. $ şi 1,32 miliarde de conturi. Încasările companiei americane din România sunt şi ele cu siguranţă în creştere, estimează agenţiile locale de marketing.

Numărul de conturi înregistrat în România de compania americană Facebook a crescut în al doilea trimestru cu 20% la 7,2 milioane, iar 5 milioane de utilizatori accesează reţeaua de pe echipamente mobile - cele mai multe dintre ele fiind Samsung şi Apple, potrivit datelor furnizate ZF de agenţia de marketing Breeze Mobile şi de facebrands.ro - un serviciu de monitorizare a paginilor româneşti create pe reţeaua socială.

În condiţiile în care numărul de utilizatori (conturi) este în creştere şi veniturile obţinute de Facebook de pe piaţa locală urmează aceeaşi tendinţă, estimează Dan Vîrtopeanu, managing partner al Breeze Mobile (parte a Leo Burnett Group România). „În ceea ce priveşte evoluţia veniturilor Facebook în România, o creştere este ceva natural prin prisma creşterii adopţiei platformei în România atât de către utilizatori, cât şi de către branduri şi marketeri. Din păcate nu putem cunoaşte şi dimensiunea acestor venituri, în piaţă existând diferite estimări“.

Veniturile Facebook în România în 2014 sunt estimate la 3,5 mil. euro faţă de 2,9 mil. euro în 2013, potrivit unui raport elaborat de Initiative Media. Grupul Thinkdigital, care reprezintă Faceboom în mai multe ţări din regiune, nu a răspuns întrebărilor ZF legate de evoluţia veniturilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO