Burse - Fonduri mutuale

RCS&RDS îi forţează pe acţionarii minoritari să iasă din societatea UCR

RCS&RDS îi forţează pe acţionarii minoritari să...

Autor: Cristian Hostiuc

25.07.2014, 18:35 1449

RCS îi forţează pe acţionarii minoritari să iasă din societatea UCR Bucureşti pe care a preluat-o acum câteva luni, în urma lansării unei oferte de achiziţie către acţionarii principali. 

Acum, compania RCS&RDS SA a lansat o ofertă acţionarilor minoritari ai companiei UCR SA, tranzacţionată la bursă, să iasă din societate, oferindu-le un preţ de 28 de lei per acţiune.

Având în vedere că RCS deţine deja 93,6% din capitalul UCR (217.857 acţiuni), ieşirea acţionarilor minoritari, care deţin 14.843 acţiuni, din societate este obligatorie.

RCS a cumpărat 93% din capitalul UCR acum câteva luni, plătind  6,1 milioane de lei (1,3 milioane de euro). UCR are sediul pe Şoseaua Panduri Nr. 71, acolo unde este localizat postul de televiziune Digi 24, parte a grupului RCS.

Pe bursă, unde acţiunile UCR (UCRI – simbol bursier) erau listate, ultimul preţ de tranzacţionare a fost de 46 de lei/acţiune, pe data de 21.05.2014. Acţiunile figurează ca fiind oprite de la tranzacţionare.  

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO