ZF News

Ce puteţi citi în Ziarul de Duminică de săptămâna aceasta

Ce puteţi citi în Ziarul de Duminică de săptămâna...

Autor: Ziarul de Duminica

26.07.2014, 10:00 127

Otrava memoriei/ de Lucian Vasilescu

Ticăloşia doborârii avionului de linie malaezian a deschis în mintea mea sertare pe care le credeam ferecate pe veci, sertare cu amintiri reprimate, sertare unde m-am străduit să îndes tot felul de vechi necurăţenii (auzite, citite sau trăite). Se vede treaba că, de fapt, nu uităm nimic, că tot ce am văzut, auzit, citit, trăit nu pleacă de la noi, că e suficient un eveniment de mare impact pentru ca golemul amintirilor să se trezească din adormire.

 
O carte absolut incendiară şi incomodă pentru Kremlin, interzisă în Rusia – asta a fost volumul de faţă, apărut în Germania la sfârşitul anului trecut*). Informaţiile dezvăluite sunt de natură să arunce în aer miturile şi prejudecăţile despre unul dintre cei mai puternici oameni ai planetei. Analistul politic Stanislav Belkovski îi conturează liderului rus un portret deloc măgulitor, scandalos pe alocuri, dar, mai presus de orice, veridic. 
 
 
O înregistrare din 1954 prezentată de Bogdan Ghiu. Ediţia a III-a. Ilustraţii de Constantin Popovici. Volumul conţine şi o addenda Bacovia la Radio 1929-1957, un documentar alcătuit în cadrul colectivului de Valorificare a Patriomoniului, de Liliana Muşetescu, coordonatoare a Arhivei Scrise. „Bacovia – scrie Bogdan Ghiu – aşa cum ne apare el aici ca performare sonoră, pare a se feri de forţa propriilor poezii, evitând să se lase recontaminat, reafectat de soteriologia lor pur scripturală.” Materialul sonor înregistrat în 1954 de Bacovia a mai fost editat anterior, pe două discuri Electrecord, însă incomplet. Prezentul disc îl restituie în integralitatea sa. 
 
 
Cu ocazia centenarului naşterii lui Corneliu Coposu (20 mai 1914 - 11 nov. 1995), Editura Vremea a reeditat volumul de dialoguri realizate de doamna Doina Alexandru, fost redactor al Radio Europa Liberă.
 
 

În perioada 25 iulie - 3 august Unteatru vă invită la  ZILELE TEATRULUI UNTEATRU, ediţia I, realizată în coproducţie cu Primaria Sectorului 3 şi Centrul Cultural „Casa Artelor”, eveniment care machează 4 ani de existenţă a teatrului de cărămidă. O sărbătoare a culturii unde spectacolele de teatru, muzică şi multe alte surprize se vor împleti pentru a vă face cât mai plăcută şederea la noi în curte şi în teatru! În cadrul acestui eveniment aniversar trupa britanică de teatru BÉZNĂ Theatre London prezintă, în premieră în Bucureşti, în zilele de 29, 30, 31 iulie şi 1, 2, 3 august, de la ora 20.00, spectacolul „Crime” (un răspuns la „Crimă şi pedeapsă” de F.M.Dostoievski), un spectacol ce urmăreşte poveştile celor blamaţi de către mass-media şi ilustrează realitatea unei ţări scăpate de sub control.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO