Companii

Topul primelor 20 de case de avocatură din Bucureşti după numărul de avocaţi

Topul primelor 20 de case de avocatură din Bucureşti...

Autor: Andrei Cîrchelan

28.07.2014, 14:29 24330

În piaţa avocaturii de business, numărul de avocaţi este un indicator bun pentru puterea unei firme, în condiţiile în care cifra de afaceri nu poate fi tot timpul verificată iar clienţii nu sunt mereu dispuşi să spună cu ce avocaţi sau la ce tranzacţii lucrează. Cei mai mari jucători din piaţa avocaturii, ca număr de avocaţi, sunt în linii mari aceiaşi care ocupă primele poziţii din punct de vedere al cifrei de afaceri. 

Topul caselor de avocatură, raportat la numărul de avocaţi angajaţi, este condus de NNDKP, urmată de Muşat şi Asociaţii şi Ţuca, Zbărcea şi Asociaţii, potrivit datelor aferente lunii martie.

Pe lângă avocaţii înregistraţi la Baroul Bucureşti, multe dintre firmele incluse în clasament au avocaţi înscrişi în alte barouri din ţară sau avocaţi străini cu care lucrează pe post de consultanţi. În aceste condiţii, numărul de avocaţi care activează în realitate în firmă poate fi diferit de cel arătat în statistica baroului, însă nu poate fi cuantificat în mod verificabil pentru toţi jucătorii din piaţă.

Motoarele de creştere pentru piaţa avocaturii s-au schimbat în ultimii cinci ani. Înainte de 2008, una dintre cele mai bune arii pentru încasările avocaţilor era dreptul imobiliar, sector anexat „bulei imobiliare”, care a durat până la începutul crizei. În momentele respective, piaţa abunda de avocaţi specializaţi în drept imobiliar. Azi, principalele surse de încasări pentru avocaţi sunt ariile de litigii, drept bancar şi proiectele în sectorul energetic.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO