ZF 24

Ministerul Sănătăţii a propus în discuţiile cu FMI majorarea la 14% a contribuţiilor la Sănătate. Ministrul infirmă

Ministerul Sănătăţii a propus în discuţiile cu FMI...

Autor: Ioana David

28.07.2014, 12:07 1443
Dorel Săndesc, secretar de stat în cadrul Ministerului Sănătăţii, a declarat luni că în cadrul discuţiilor cu FMI instituţia a adus în discuţie posibilitatea majorării contribuţiei la sănătate de la 10,7%, cât este în prezent, la 14%.
 
"Reprezentanţii FMI o consideră justificată pentru că ar putea constitui soluţia la diferitele probleme ale sistemului sanitar", a spus Săndesc.
 
Dorel Săndesc a precizat că propunerea de majorare a contribuţiei la sănătate este doar un subiect de dezbatere publică, şi nu un proiect oficial al Ministerului Sănătăţii sau guvernului României.
 
Întrebat dacă există calcule pentru sumele suplimentare pe care această măsură le-ar aduce în sistem el a răspuns că nu există.
 
Reducerea contribuţiei la sănătate la 10,7% a avut loc în 2008, de la nivelul de 14%. State europene ca Germania, Cehia sau Ungaria aplică o contribuţie la sănătate de 14%.
 
După declaraţiile secretarului de stat, biroul de presă al Ministerului Sănătăţii a trimis un comunicat de presă în care precizează că instituţia nu ia în calcul majorarea contribuţiilor la sănătate în acest an sau în anii următori.

“Ministerul Sănătăţii nu a discutat cu Fondul Monetar Internaţional şi nici cu alte organisme internaţionale o eventuală creştere a contribuţiilor la Sănătate. De asemenea, nu a avut loc o asemenea dezbatere nici în Guvernul României. Ştiu că acum 4 ani, în anul 2010, au existat propuneri privind posibile majorări, dar rămase la stadiul de discuţii. Subliniez faptul că nu vor fi majorate contribuţiile la Sănătate”, a declarat Nicolae Bănicioiu, ministrul sănătăţii.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO