Business Construct

Sala polivalentă de 20 mil. euro de la Cluj va fi gata în septembrie. GALERIE FOTO

Sala polivalentă de 20 mil. euro de la Cluj va fi gata...

Autor: Laurentiu Cotu

30.07.2014, 15:15 775

Lucrările de construcţie ale sălii polivalente din Cluj-Napoca, investiţie de 88 mil. lei (aproximativ 20 mil. euro), sunt în grafic şi urmează să fie finalizate în luna septembrie, conform reprezentanţilor primăriei Cluj-Napoca. Construcţia polivalentei din Cluj este executată de compania CON-A din Sibiu, controlată de omul de afaceri Mircea Bulboacă.

’’Lucrările la cea mai mare sală polivalentă din România avansează conform graficului, iar în luna septembrie a acestui an vom putea începe procedura de recepţie. Inaugurarea oficială a polivalentei de la Cluj va avea loc la finalul lunii octombrie’’, a declarat Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca.

În perioadă următoare primăria Cluj-Napoca va iniţia demersurile în vederea înfiinţării unei societăţi care să aibă ca obiect de activitate administrarea sălii polivalente din Cluj-Napoca, după modelul societăţii comerciale Cluj Arena, care administrează stadionul situat în vecinătatea polivalentei.

Sala polivalentă din Cluj va avea trei etaje şi 7.308 locuri, cu anexele sportive şi tehnice aferente, un parking pe un nivel, o piaţetă şi va găzdui următoarele sporturi: karate, judo, handball, gymnastică, scrimă, box, basketball, five-a side football, badminton, arc, aikido, tenis de câmp, tenis de masă. Parcarea subterană  va avea 445 de locuri.

Lucrările de construcţie a sălii polivalente din Cluj-Napoca, realizată lângă stadionul Cluj Arena, au fost reluate la începutul acestui an, după ce construcţia a fost oprită mai bine de un an şi jumătate de o decizie a Curţii de Apel Cluj, care a anulat licitaţia organizată de primăria Cluj-Napoca. Lucrările de execuţie ale sălii polivalente din Cluj au fost sistate în luna martie 2012 în urma unei contestaţii în instanţă a companiei ACI Cluj, după ce proiectul fusese realizat în proporţie de 65%. Cea de-a două licitaţie, pentru continuare lucrărilor, a fost câştigată tot de compania CON-A, desemnată iniţial pentru realizarea sălii polivalente. În prezent, valoarea totală a investiţiei se ridică la 88 mil. lei (aproximativ 20 mil. euro), cu TVA.

Compania de construcţii CON-A din Sibiu, deţinută de omul de afaceri Mircea Bulboacă, una dintre cele mai mari 100 de companii controlate de antreprenori români, a avut anul trecut afaceri de 229,5 mil. lei (peste 51 mil. euro), în creştere cu 15% faţă de anul anterior, iar pentru acest an mizează pe o cifră de afaceri cuprinsă între 200 şi 230 mil. lei. Tot la Cluj, compania CON-A construieşte parcul Liberty Technology Park, investiţie de 25 mil. euro, dezvoltată de fostul premier moldovean Ion Sturza.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO