ZF 24

Eşecul lui Tender cu zborurile regulate: aproape toate cursele Fly România lansate în mai, anulate, iar omul care a lansat acest brand a părăsit compania

Cătălin Buţu (dr.), Ovidiu Tender (stânga)

Cătălin Buţu (dr.), Ovidiu Tender (stânga)

Autor: Mirabela Tiron

01.08.2014, 17:13 4597

„Aştept returnarea sumei plăite pentru un zbor anulat Genova-Bucu­resti din 14 iulie!“, „Cei care au pierdut cursa Bucureşti- Palermo din 8 iulie când vor fi plătiţi?“, „Când se dau înapoi banii pe cursa din 7 august Palermo-Bucureşti?“, sunt doar câteva din mesajele publicate pe pagina de Facebook a Fly România de pasagerii ale căror curse au fost anulate. Doar în iunie au fost anulate 88 din cele 138 de curse regulate programate sub numele de Fly România şi care trebuiau operate cu avioanele compa­niei TEN Airways, controlată de omul de afaceri Ovidiu Tender.

Deşi pe site-ul pe care se puteau rezerva bilete de avion Fly România este afişat un număr de fix, acum răspunde doar robotul. ZF nu a reuşit să ia legătura nici cu Cătălin Buţu, directorul general TEN Airways şi cel care a creat brandul FLY România.

„Cursele Tulcea- Bergamo şi Bergamo-Tulcea de pe 1 august au fost reprogramate pentru 2 august din cauza faptului că Aeroportul din Bergamo va fi închis pentru câteva ore pe data de 1 august. Cursele se vor efectua cu un charter Blue-Air“, este ultimul mesaj postat pe pagina de Facebook Fly România. Avioanele TEN Airways nu mai operează aceste zboruri.

În martie anul acesta, omul de afaceri Ovidiu Tender şi Cătălin Buţu, directorul firmei lui aeriene TEN Airways, anunţau cursele regulate pe Bucureşti-Tulcea, Bucureşti-Timişoara, dar şi spre Frankfurt, Verona, Genova din Capitală şi spre Bergamo şi Frankfurt din Tulcea şi spre Verona din Timişoara. Cătălin Buţu declara atunci că estimează 30.000 de pasageri pe cursele interne, iar în total pe rute interne şi externe 100.000 de pasageri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO