ZF 24

Topul celor mai importante ştiri de astăzi

Topul celor mai importante ştiri de astăzi
31.07.2014, 22:05 148

Cele mai importante ştiri de joi, 31 iulie

Cea mai mare bancă germană curăţă portofoliul de credite neperformante al BCR

Deutsche Bank, alături de alţi investitori, unii fiind din Cehia, au cumpărat pachetul de credite neperformante de peste 1 miliard de lei scos la vânzare de BCR în iulie, parte a procesului de restructurare a întregului portofoliu de credite neperformante, au declarat pentru Ziarul Financiar surse din piaţa bancară. Mai multe detalii aici.

După zece ani în care s-au împrumutat doar de la bănci, Finanţele pregătesc prima emisiune de titluri de stat pentru populaţie listate la bursă

Trezoreria va vinde în toamnă obligaţiuni de 1.000 lei/bucata, destinate populaţiei, în valoare totală de până la 100 mil. lei. Emisiunea de titluri de stat pe care Ministerul Fi­nan­ţelor o pregăteşte alături de Bursa de Valori Bu­cureşti va avea loc cel mai probabil în lunile octombrie-noiembrie şi va avea o valoare totală de până la 100 milioane de lei. Mai multe detalii aici.

România poate întoarce în avantajul său instabilitatea regională prin integrarea Republicii Moldova

Datele arată că situaţia din Ucraina devine din ce în ce mai tensionată şi nu se întrevede deocamdată nicio cale de ieşire. Mesajele din mass-media occidentale pun presiune. Liderii de opinie cer sancţiuni economice dure de la politicieni. Uniunea Europeană va anunţa astăzi în detaliu lista de măsuri. Mai multe detalii aici.

Ţiriac îi plăteşte lui Ioan Rus 2 milioane de euro pe 15% dintr-un dealer auto

Omul de afaceri Ion Ţiriac şi-a majorat participaţia în cadrul dealerului auto din Cluj RMB Inter Auto, deţinut împreună cu actualul ministru al transporturilor Ioan Rus, de la 55% la 70%, potrivit datelor din Monitorul Oficial. Mai multe detalii aici.

 

Argentina a intrat în default pentru a doua oară, după ce planurile de redresare a situaţiei economice din ţară au eşuat, guvernul neputând să plătească sumele datorate creditorilor, printre care se află şi fondul american de hedging Elliott - cel mai mare acţionar al Fondului Proprietatea. Mai multe detalii aici.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO