Companii

Cine a condus imperiul lui Ţiriac în ultimul deceniu

Cine a condus imperiul lui Ţiriac în ultimul deceniu

Autor: Bogdan Alecu

01.08.2014, 22:04 3040

Dragoş Dinu, 47 de ani, este la un pas de a prelua funcţia de CEO al Ţiriac Holdings, în încercarea de a menţine succesul grupului cu afaceri de peste 500 de milioane de euro, condus în ultimul deceniu de patru oameni de afaceri cu istorie în mediul de business. 

Cine a condus imperiul lui Ţiriac în ultimul deceniu

Valentin Radu, 2003 – 2005

A ocupat anterior poziţia de project manager în cadrul Roland Berger. A fost recrutat de Ion Alexandru Ţiriac, cu care a fost coleg la firma de consultanţă.

În perioada în care Radu a fost CEO, grupul s-a cristalizat în forma în care există astăzi. Ulterior, el a preluat conducerea Autorom, importatorul mărcilor fostului grup DaimlerChrysler, parte a grupului Ţiriac. În 2007 Valentin Radu a ieşit din afacerile lui Ţiriac, după care timp de un an nu s-a mai implicat în conducerea niciunui business.

Anca Ioan, 2005 – 2008

A fost al doilea consultant pe care Ţiriac l-a recrutat de la Roland Berger Strategy Consultants. Anca Ioan a părăsit în toamna anului 2005 poziţia de managing director pentru România al firmei de consultanţă, iar printre operaţiunile pe care le avea la acea dată se mai numărau organizarea unui call center şi ridicarea de la zero a unui fond de investiţii de circa 10 mil. euro într-o primă fază.

A acceptat oferta făcută de Ion Alexandru Ţiriac, care lucrase în anii ‘90 la biroul Roland Berger din România.

În mandatul său s-a discutat prima dată de gruparea dealerilor auto sub umbrela Ţiriac Auto, s-au demarat investiţii în domeniul imobiliar cum ar fi clubul Stejarii, cel mai luxos ansamblu rezidenţial din România, dar şi construirea de noi centre auto.

Petru Văduva, 2009 – 2013

Cel de-al zecelea director al grupului fondat de Ion Ţiriac la începutul anilor ‘90 a venit la conducere la începutul anului 2009 cu misiunea de a regândi strategia holdingului ce avea expunere pe două dintre cele mai afectate pieţe în urma crizei economice – auto şi imobiliare.

Înainte de a reveni în România Văduva a condus de la Moscova diviziile de brokeraj şi business internaţional ale casei de brokeraj UralSib. Anterior a mai lucrat pentru băncile de investiţii JP Morgan şi Bear Stearns.

La acea vreme, Grupul Ţiriac raporta pentru 2008 o cifră de afaceri de 2,2 mld. euro, cu 37% mai mult decât anul anterior. La începutul lunii iunie a anului trecut, Petru Văduva a fost numit director general al Transgaz Mediaş, la două luni după ce a fost ales în consiliul de administraţie al transportatorului de gaze.

Leonard Leca, 2013 – 2014

A deţinut anterior funcţia de director financiar al Ţiriac Holdings, iar după plecarea lui Petru Văduva la Transgaz a preluat conducerea grupului.

În perioada 2001-2005 Leca a mai lucrat în cadrul îmbuteliatorului de apă plată în system watercooler La Fântâna, unde a fost director financiar între 2001 şi 2003 şi director general adjunct între 2003 şi 2005.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO