ZF 24

Aurel Bernat, BT AM: Fondurile de acţiuni, la căutare, în schimb presiune pe cele cu venit fix, unde investitorii au răscumpărat pentru a vedea cash în conturi. Trendul s-a schimbat, pentru că au început să revină banii în piaţă

Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Zilnic de la 9.30 pe zf.ro şi facebook/zf

Autor: Tibi Oprea

18.06.2020, 19:55 100

BT AM administrează BT Index România ROTX, un fond multiactiv agresiv care înregistrează al patrulea cel mai ridicat randament în ultimii trei ani, de 18,3%, potrivit datelor AAF.

Aurel Bernat, director general al BT Asset Management, ale trei­lea cel mai mare admi­nistrator de fonduri din România, cu active totale de 3,6 miliarde de lei, spune că fondurile de acţiuni au fost cele mai căutate de investitori de la debutul pandemiei încoace şi că o presiune a fost la debutul crizei pe fondurile cu venit fix, din care oamenii au retras bani pentru a-i păstra în cash.

„Cele mai căutate de către investitorii care, să zic, erau în aşteptare să facă anumite investiţii şi plasamente pe termen lung au fost fondurile de acţiuni. Cei care văzuseră creşterea ultimelor luni, sau chiar a ultimilor ani, a valorii capitalizării majorităţii compa­niilor şi au rămas în aşteptare, au profitat de acest moment. Cererea s-a văzut şi investiţiile s-au văzut în fondurile de acţiuni, punctual, ce-i drept. În schimb presiunea începutului de criză COVID-19 a venit în zona fondurilor de venit fix, unde lumea a răscumpărat doar pentru a vedea cash în conturi, neştiind exact ce se va întâmpla în viitor. Una peste alta, uitându-ne retroactiv la subiect, partea de acţiuni a avut de câştigat din această perioadă. Cei care investesc în acţiuni merg pe un orizont de timp mai îndelungat. Având deja strategie pe termen lung, încerci să găseşti acele minime potenţiale ale pieţei care să-ţi aducă cel mai mare beneficiu. Cei care investesc în acţiuni parcă au o luciditate mai mare în a nu se lăsa angrenaţi în reacţii emoţionale, acesta fiind motivul pentru care noi în continuare vedem partea de acţiuni ca fiind interesantă“, spune şeful BT Asset Management.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro