ZF 24

Bilanţul persoanelor muşcate de câini ieri, până la ora 19: Trei copii şi 22 de adulţi

Bilanţul persoanelor muşcate de câini ieri, până la...

Autor: Mirabela Tiron

11.09.2013, 12:56 1883

Trei copii şi 22 de adulţi s-au prezentat ieri cu muşcături de câini la Institutul Naţional de Boli Infecţioase Matei Balş din Bucureşti, potrivit bilanţului făcut de institut până la ora 19.

Statistica arată că de la începutul lunii până ieri au fost muşcate de câini 296 de persoane, din care 58 de copii, potrivit datelor de la Matei Balş.

În Bucureşti se plimbă liberi pe străzi 64.000 de maidanezi. Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA), o instituţie subordontă Primăriei Bucureşti, are anul acesta un buget de 18,6 mil. lei (4,1 milioane de euro), potrivit declaraţiilor făcute recent de Sorin Oprescu.

În atribuţiile ASPA intră gestionarea câinilor fără stăpân din Bucureşti, respectiv capturarea şi transportul lor dar şi cazarea şi hrănirea lor, potrivit datelor de pe site-ul ASPA

Pe 2 septembrie anul acesta, un copil de patru ani şi-a pierdut viaţa după ce a fost atacat de maidanezi în apropiere de Parcul Tei. În 2006, un om de afaceri japonez a decedat după ce a fost atacat de un maidanez.

În urma evenimentului de acum zece zile, Camera Deputaţilor a adoptat ieri amendamentul la legea privind câinii fără stăpân, ce permite euta­na­sierea câinilor ce nu sunt adoptaţi sau reven­dicaţi în 14 zile de când ajung în adăposturi.Proiectul a primit 266 de voturi pentru, 23 de voturi împotrivă şi 20 de abţiner

Pimarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a anunţat ieri că referendumul local privind eutanasierea câinilor vagabonzi nu va mai avea loc, ca urmare a adoptării de către Camera Deputaţilor a legii referitoare la problema patrupedelor fără stăpân.