ZF 24

Decizie radicală luată de Coca-Cola în Europa de Est

Decizie radicală luată de Coca-Cola în Europa de Est

Autor: Mădălina Dediu Panaete

30.10.2015, 12:33 29968

Coca-Cola HBC, unul dintre cei mai mari îmbuteliatori ai brandului Coca-Cola, va renunţa din 2016 la fabrica pe care o are în vestul Slovaciei pentru a reduce costurile.

„Închiderea unităţii de producţie din localitatea Luka este un rezultat la optimizării costurilor şi al armonizării cu restul capacităţii de producţie şi al proceselor logistice în regiune. Centrul de depozitare şi logistică din Slovacia va rămâne însă la Luka. Luăm în considerare ca până la finalul anului 2016 să mutăm producţia în altă locaţie”, se arată într-un comunicat al companiei citat de presa internaţională.

Conform companiei, 107 lucrători din sectorul producţiei îşi vor pierde locurile de muncă. Însă, Coca-Cola HBC va continua să fie prezentă pe piaţa din Slovacia.

 „Vom continua să investim şi să dezvoltăm alte departamente precum cel de business, logistică, distribuţie şi alte activităţi în Slovacia.

Coca-Cola HBC Slovacia operează fabrica din Luka din 1996. Aici se produc branduri precum Coca-Cola, Cola-Cola Zero, Coca-Cola Light, Coca-Cola Cherry, Fanta, Sprite, Kinley, Cappy sau Bonaqua.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO