ZF 24

Ford Otosan Romania ia un împrumut de 435 mil.euro de la un sindicat de bănci condus de SocGen şi BRD, pentru finantarea Ford Transit Courier, Ford Tourneo Courier şi pentru lansarea noului Ford Puma. CFO Ford Otosan: Acest credit este un pas strategic care evidenţiază importanţa uzinei de la Craiova în planurile de viitor ale Ford Otosan

Ford Otosan Romania ia un împrumut de 435 mil.euro de la...

Autor: Roxana Rosu

26.03.2024, 10:30 431

Ford Otosan Romania, subsidiară a companiei Ford Otosan din Turcia, a încheiat un contract de credit în valoare de 435 de milioane de euro pe termen de 7 ani, cu un sindicat de bănci, pentru finanţarea viitoarei generaţii a Ford Transit Courier şi Ford Tourneo Courier, precum şi pentru lansarea noului Ford Puma.

Împrumutul va sustine inclusiv dezvoltarea variantelor complet electrice ale acestor modele, la uzina Ford Otosan din Craiova.

Société Générale şi filiala sa din România, BRD, au acţionat în calitate de Coordinating Mandated Lead Arrangers şi Bookrunners în cadrul tranzacţiei, la care a participat, de asemenea, şi un grup important de bănci internaţionale şi româneşti.

"Uzina noastră de la Craiova joacă un rol semnificativ în stabilirea poziţiei de lider a Ford Otosan în producţia de vehicule electrice în Europa. Suntem încântaţi să anunţăm semnarea unui acord de credit sindicalizat pentru finanţarea proiectelor de investiţii în curs, în vehicule şi inginerie la uzina de la Craiova, pentru a materializa planurile noastre de creştere în Europa. Acest credit este un pas strategic care evidenţiază importanţa uzinei de la Craiova în planurile de viitor ale Ford Otosan”, a declarat Gül Ertuğ, CFO-ul Ford Otosan.

Producătorul de la Craiova a anuntat în acest an că va demara în trimestrul al doilea producţia noului Puma facelift, iar livrările către clienţii de pe plan local încep din a doua jumătate a lunii mai. Uzina produce o Puma la fiecare 90 de secunde, în trei schimburi.

Pentru a produce noua Puma alături de Transit şi Tourneo Courier, Ford Otosan a demarat la Craiova investiţii de 490 mil. euro şi a recrutat 1.300 de noi angajaţi, ajungând la peste 6.300 de salariaţi.

"Suntem mândri să ne demonstrăm sprijinul pentru extinderea companiilor turceşti în Europa, împreună cu eforturile lor îndreptate către tehnologiile de ultimă generaţie, mai sustenabile. Tranzacţia reflectă sprijinul Grupului Société Générale pentru tranziţia energetică şi reprezintă un pas important în direcţia continuării relaţiei noastre pe termen lung cu Ford Otosan.”, a spus Batu Çetin, Chief Regional Officer şi CEO al Société Générale pentru Türkiye & CIS.

La rândul ei, Maria Rousseva, CEO-ul BRD Groupe Société Générale, a declarat: "Suntem încântaţi să finanţăm acest proiect important, care reprezintă un pas semnificativ către electrificarea industriei auto din România. Dispunem de toate resursele, know-how-ul şi experienţa necesare pentru a susţine proiecte cheie pentru economia românească, aşa cum este cel dezvoltat la Ford Otosan Craiova."

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO