ZF 24

Grupul polonez Maspex, producătorul Tymbark şi Salatini, ia 47 mil. euro de la BEI pentru dezvoltarea fabricilor din Polonia, România şi Bulgaria

Grupul polonez Maspex, producătorul Tymbark şi...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

08.04.2019, 14:58 435

Banca Europeană de Investiţii (BEI) va acorda 47 de milioane de euro grupului Maspex, producătorul Tymbark, Tedi, Salatini şi LaFesta, sumă ce va fi direcţionată către extinderea, reabilitarea şi modernizarea instalaţiilor de producţie şi de stocare a alimentelor şi a băuturilor aparţinând grupului Maspex. Fabricile din Łowicz, Lublin, Tychy şi Olsztynek (Polonia), Vălenii de Munte, Giurgiu şi Vatra Dornei (România), precum şi din Velingrad (Bulgaria) vor beneficia de noile investiţii.

 „Prin acest acord, Planul Juncker îşi demonstrează încă o dată capacitatea de a aduce mai multă coeziune în Uniunea noastră. Cu acest împrumut de 47 de milioane EUR, menit să sprijine modernizarea producţiei Maspex, UE investeşte în acele regiuni care trebuie să recupereze decalajul de dezvoltare, ajutându-le să creeze locuri de muncă şi să se dezvolte”, a declarat Corina Creţu ,comisarul european pentru politica regională.

„Investiţiile noi în sectorul alimentar sunt esenţiale pentru îmbunătăţirea continuă a produselor şi a proceselor de fabricaţie. Ne bucurăm să sprijinim noile investiţii ale grupului Maspex în întreaga regiune, care vor consolida locurile de muncă şi activitatea economică în trei ţări”, a spus şi Andrew McDowell, vicepreşedintele BEI.   

„Grupul Maspex continuă programul de investiţii strategice în Polonia (piaţa noastră naţională), precum şi în Bulgaria şi România (care reprezintă a doua piaţă a noastră ca importanţă). Noua finanţare din partea BEI va acoperi investiţii derulate în perioada 2018-2021 în Łowicz, Lublin, Tychy, Olsztynek şi în trei locaţii din România (instalaţiile de la Vălenii de Munte, Vatra Dornei, Giurgiu) şi o locaţie din Bulgaria (Velingrad). Toate aceste proiecte ne permit să ne dezvoltăm unităţile de producţie, să implementăm soluţii logistice avansate din punct de vedere tehnologic, ceea ce va contribui la creşterea capacităţii noastre de stocare. Ne bucurăm foarte mult de cooperarea cu BEI care ne permite să ne îmbunătăţim competitivitatea. Datorită sprijinului BEI, societatea noastră poate răspunde mai bine şi cu mai multă precizie aşteptărilor diferitelor pieţe europene”, a declarat Rafał Gruszeczka, CFO al grupului Maspex,.

Acordul este susţinut de Fondul european pentru investiţii strategice (FEIS), care este pilonul central al Planului de investiţii pentru Europa, cunoscut şi sub numele de „Planul Juncker”.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO