Business Hi-Tech

Grupul RCS&RDS a avut venituri de aproape 200 mil. euro de pe pieţele externe

Compania RCS&RDS este controlată de antreprenorul român Zoltan Teszari, care a intrat în business în anii ’90 cu o tonetă de îngheţată în Oradea

Compania RCS&RDS este controlată de antreprenorul român Zoltan Teszari, care a intrat în business în anii ’90 cu o tonetă de îngheţată în Oradea

Autor: Adrian Seceleanu

01.11.2013, 12:55 2041

Operatorul de cablu RCS&RDS, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa de servicii TV şi comunicaţii din regiune şi în acelaşi timp una dintre cele mai opace companii locale - care comunică rareori date privind evoluţia businessului propriu, a avut în perioada de un an încheiată în iunie 2013 venituri totale de 629 mil. euro - ceea ce înseamnă că operatorul a avut venituri de aproape 200 mil. euro de la operaţiunile din afara României.

Datele au fost publicate în premieră în prospectul emisiunii de obligaţiuni derulate de RCS&RDS în luna octombrie, prin care operatorul a împrumutat 450 mil. euro, cu o maturitate de şapte ani, şi sunt citate de publicaţia Euroweek.

WikiZF: Profilul companiei RCS & RDS S.A.

Nu este clar dacă suma include şi veniturile obţinute de RCS&RDS din vânzarea operaţiunilor din Croaţia şi Slovacia, tranzacţii realizate în prima jumătate a acestui an. „În anul încheiat în iunie 2013, RCS&RDS a avut un profit operaţional ajustat de 258 de milioane de euro la venituri de 629 de milioane de euro“, potrivit sursei citate. Compania RCS&RDS nu a răspuns întrebărilor ZF legate de profitul şi veniturile companiei.

Anterior, singurele date recente cunoscute despre afacerile RCS&RDS erau cele raportate în România pe 2012 - respectiv un profit net de 20 mil. euro la afaceri de 459 mil. euro. Operatorul a mai oferit în trecut date privind afacerile la nivel de grup doar pentru anul 2009, când compania avea venituri de 710 mil. dolari. Pe lângă România - principala piaţă pentru RCS&RDS - compania mai operează în Ungaria, Italia, Spania şi Serbia.

Citiţi continuarea pe ZF Corporate