ZF 24

Ministrul pentru Energie: Guvernul lucrează la introducerea unui sistem alternativ de promovare a certificatelor verzi, numit „certificate de garanţie“

Autor: Octavian Calei

04.04.2014, 00:08 683
Ministrul delegat pentru energie, Răzvan Nicolescu, a anunţat la emisiunea ZF Live de ieri că guvernul vrea să introducă un sistem alternativ  de promovare a certificatelor verzi, numit „certificate pentru garanţie”, preluat de la Marea Britanie, care să funcţioneze în paralel cu cel actual şi să includă şi domeniul nuclear.
 
„Săptămâna aceasta se consti­tuie un grup de lucru – De­partamentul pentru Energie, Consiliul Concurenţei, ANRE, producătorii de ener­gie regenerabilă, marii consumatori dar şi producătorii de stat pe convenţional –  care va revizui actualul sistem. Ne uităm cu foarte mare atenţie la un nou sistem de promovare pe care îl consider mult mai corect. Vrem să introducem un nou sistem care să se numească «certificate pentru garanţie», dezvoltat de Marea Britanie, care ar putea să funcţioneze în paralel cu actualul sistem şi care să se adreseze nu numai energiilor regenerabile, ci şi domeniului nuclear“, a declarat ministrul energiei la ZF Live.
 
El a mai precizat că în timpul mandatului său de reprezentant al României la Bruxelles pe energie, înainte să lucreze la Petrom, a negociat cel mai mic procent de creştere dintre statele membre ale UE a cotei de energie regenerabilă, de 6,4 puncte procentuale, de la 17,6%, cât era în 2005, la 24% până în 2020. „Am avut cel mai mic procent de creştere şi am ajuns să avem cea mai gene­roasă schemă suport – un paradox“, a spus Nicolescu, 36 de ani, absolvent al Facultăţii de Energetică din cadrul Politehnicii Bucureşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO