ZF 24

Piata fondurilor deschise de investitii va creste in 3-5 ani la 1-2% din PIB

08.11.2007, 15:50 10

Piata locala a fondurilor deschise de investitii va atinge in urmatorii 3-5 ani o pondere de 1-2% din PIB, comparativ cu nivelul actual de 0,2%, cu mult sub cotele de pe alte piete europene, potrivit presedintelui Raiffeisen Asset Management, Mihail Ion, citat de Mediafax.

Acesta anticipeaza ca piata fondurilor deschise de investitii se va situa intre unu si doua miliarde de euro la finele intervalului de 3-5 ani.

Conform datelor prezentate de reprezentantul Raiffeisen Asset Management, valoarea activelor fondurilor deschise de investitii raportata la numarul de locuitori atinge 23.000 de euro in Franta, 1.350 de euro in Ungaria, 935 de euro - Cehia si numai 15 euro in Romania.

Mihail Ion a afirmat ca industria fondurilor deschise de investitii (mutuale) va cunoaste in Romania o rata de crestere ridicata in urmatorii ani, factorii favorizanti fiind majorarea veniturilor populatiei, dezvoltarea pietei de capital si randamentele superioare comparativ cu depozitele bancare, reforma sistemului public de pensii si introducerea fondurilor facultative de pensii, precum si cresterea gradului de educatie financiara.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro