ZF 24

Primăria Cluj-Napoca investeşte 27 mil. lei într-un sistem de ticketing

Primăria Cluj-Napoca investeşte 27 mil. lei într-un...

Autor: Laurentiu Cotu

04.12.2013, 14:09 363

Primăria Cluj-Napoca derulează un proiect european în valoare de 27 mil. lei (aproximativ 6 mil. euro) pentru modernizarea a 87 de staţii de transport în comun şi punerea în funcţiune a unui sistem de cumpărare a biletelor şi abonamentelor. Sistemul de ticketing va deveni funcţional începând din anul 2014.

‘’Proiectul are o valoare de 27 de milioane de lei, din care 6 milioane de lei sunt suportate de la bugetul local, iar restul din fonduri europene. În prezent proiectul este gata în proporţie de 12% şi sperăm să-l finalizăm până în luna octombrie din 2014’’, a declarat Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca.

Activităţile de emitere, vânzare, validare şi control a titlurilor de călătorie vor fi implementate în aplicatia e-ticketing, iar cu un bilet se va putea circula pe toate mijloacele de transport în comun din Cluj-Napoca. Interfaţa automatului de vânzare bilete şi carduri contactless va avea un design ergonomic, iar meniul va putea fi afişat în mai multe limbi (română, maghiară, engleza şi altele).