ZF 24

VIDEO. Cum arată fabrica de prelucrarea a lemnului din judeţul Argeş, o investiţie de 150 mil. euro demarată de turcii de la Yildiz Entegre?

Autor: Roana Rotaru

15.05.2017, 15:39 2824

Grupul cu acţionariat turcesc Yildiz Entegre au în derulare construcţia unei fabricii de prelucrarea a lemnului în comuna Oarja, judeţul Argeş, o investiţie de 150 de milioane de euro, care va genera 450 de noi locuri de muncă.

Fabrica se va întinde pe o suprafaţă de circa 40 de hectare, din care 76.000 de metri pătraţi reprezintă construcţia, potrivit reprezentanţilor companiei.

Turcii estimează că până la sfârşitul anului vor realiza primul panou MDF în fabrica din Oarja, un lemn de o calitate superioară PAL-ului, folosit în producţia de mobilier.

Investitorii străini se aşteaptă la afaceri de 200 mil. euro în 2018, primul an de funcţionare a fabricii de panouri MDF, urmând să devină un jucător cheie pentru exporturile României.

Investiţia de 150 de milioane de euro a grupului din Turcia este unul dintre cele mai mari proiecte construite de la zero în economia locală în ultimii cinci ani.