ZF Transilvania

Antares: Nu vom mai înregistra cresterile din anii trecuti

Antares: Nu vom mai înregistra cresterile din anii trecuti

Antares realizeaza lunar în cadrul celor doua locatii din Cluj si Bucuresti aproximativ 40.000 de scaune ergonomice

16.02.2009, 18:15 60

Conducerea companiei Antares Romania, membra a grupului Antares, producator de scaune ergonomice de birou si fotolii manageriale, estimeaza ca va realiza în acest an o cifra de afaceri de aproximativ 15 mil. euro, ceea ce reprezinta o crestere a indicatorilor financiari cu aproximativ 11% fata de anul trecut.

„Criza financiara din domeniul imobiliar influenteaza si vanzarile companiei noastre, astfel ca nu vom mai putea realiza în 2009 cresterile înregistrate în anii trecuti. Afacerile noastre din acest an se bazeaza pe amenajarile interioare de locuinte si birouri. Ne propunem pentru 2009 o crestere a vanzarilor la export cu 20% fata de anul trecut’’, a declarat pentru ZF Transilvania Laczko Csaba, director general al companiei Antares Romania.
Potrivit reprezentantilor Antares, evolutia în scadere a pietei imobiliare din ultima perioada de timp se resimte si în domeniul scaunelor, dar într-un mod mai putin dramatic decat în alte sectoare de activitate. Potrivit reprezentantului companiei clujene, în cadrul celor doua locatii Antares, din Cluj si Bucuresti, se realizeaza o productie lunara de 40.000 de scaune.
Oficialii Antares sunt de parere ca piata romaneasca de mobilier de birou se afla într-o ultima faza de maturizare – producatorii nationali sunt destul de cunoscuti, o buna parte din companiile importante din Europa au filiale si în Romania, iar importurile din Asia s-au calificat în zona lor.
„Anul trecut am fabricat 18 modele noi de scaune directoriale si pentru birouri. Intentionam sa crestem activitatea noastra si în urmatoarea perioada de timp, prin dezvoltarea colaborarii cu partenerii de afaceri din Ungaria si Austria”, a declarat directorul general al Antares Romania. Compania Antares Romania a anuntat anul trecut un program de investitii de aproximativ 2,5 mil. euro în vederea constructiei unui depozit în zona Bucuresti.
Firma clujeana produce diverse modele de scaune pentru birou, scaune fixe pentru conferinte, scaune ergonomice operationale, fotolii manageriale si scaune pentru spatii publice. Articolele sunt comercializate de catre firmele specializate in amenajari interioare, dar si în cadrul lanturilor de magazine prezente in toata tara. Firma clujeana detine doua magazine de prezentare a mobilierului in Cluj-Napoca si Bucuresti si desfasoara activitati de export in Bulgaria, Ungaria si Austria.
Compania Antares Romania S.R.L. a fost infiintata in anul 1998 la Cluj-Napoca si face parte din grupul international Antares. Activitatea initiala a companiei prevedea desfacerea pe piata romaneasca a scaunelor ergonomice produse de Antares Cehia, iar incepand cu anul 2000 firma clujeana a demarat productia scaunelor pentru birouri si conferinte.
Actionarii companiei sunt Antares Group, cu 90% din actiuni, restul actiunilor fiind detinute de omul de afaceri Laczko Csaba. Antares Group are filiale in Cehia, Slovacia, Ungaria, Bulgaria si Romania. Numarul mediu de angajati ai Antares Romania este de 150 de persoane, principalii competitori pe piata interna fiind Mobexpert, Silvarom, Green Forest, Neost.
Evolutia pietei de mobila a continuat sa creasca anul trecut, însa nu a mai putut avansa într-un ritm comparativ cu cel din 2007. Conform ultimelor date disponibile, piata a avut în 2007 valoarea de 80 mil. euro, iar avansul prognozat pentru 2008 era de 15%. Pana anul trecut, vanzarile de mobilier de birou au reprezentat cel mai dinamic segment al pietei de mobila, specialistii estimand ca, daca ritmul de crestere s-ar fi pastrat, pana în anul 2011 piata ar fi ajuns la valoarea de 100 de milioane de euro.
Principalii producatori romani pe piata mobilierului de birou sunt Mobexpert Office, Silvarom, GreenForest, Aici Mobilier, The Prince International, Neoset Prod Com. De cealalta parte, principalii importatori sunt Corporate Office Solutions, Mobexpert Office (divizia de import), MioDino, Techo Mobilier, Bene Romania sau Hansen Grup.