Ziarul de Duminică

CARTEA DE ECONOMIE/ O reconciliere a interesului privat cu binele public

CARTEA DE ECONOMIE/ O reconciliere a interesului privat cu binele public
02.03.2010, 15:50 59
Stephen Young
Capitalism moral
Editura Curtea Veche
In prima parte a cartii autorul argumenteaza necesitatea siposibilitatea capitalismului moral, iar in cea de-a doua vorbestedespre conditiile care il fac posibil, despre caile prin care sepoate crea o astfel de cultura de afaceri sensibila la problemeleetice si sociale. Autorul a fost prodecanul Facultatii de Drept dela Harvard si decanul Facultatii de Drept din cadrul UniversitatiiHamline. Traducere, prefata in limba romana si note de Mihaela Mogasi Bogdan Diaconu.
Daniel Goleman
Inteligenta ecologica
Cunoaste costul ascuns al fiecarui produs cumparat si cuminfluenteaza acesta lumea in care traim
Editura Curtea Veche
Traducere din limba engleza de Anca Parepa. Autorul estejurnalist si cercetator in psihologie clinica, autor al mai multorbestselleruri, intre care "Inteligenta sociala" si "Inteligentaemotionala in leadership". In cartea de fata, Goleman propune unsistem prin care cumparatorii sunt precis informati asupraproduselor pe care doresc sa le achizitioneze. Conceptul-cheie alcartii e transparenta totala. Prin aplicarea ei, vom putea face unprim pas catre schimbarea modului de gandire si spreresponsabilizare noastra fata de mediul inconjurator.
Bogdan Diaconu
Etica societatii institutionalizate
Trei dimensiuni ale responsabilitatii sociale: legea,statul si mediul de afaceri
Editura Curtea Veche

Autorul preda, ofera consultanta si este implicat in proiecte decercetare in domeniile responsabilitatii sociale corporatiste,eticii in afaceri si culturii antreprenoriale. Premisa articolelorreunite in aceasta carte este ca "etica e un instrument de decizieindispensabil in management, atat in afaceri, cat si inadministratie si in zona politicilor publice. Ca instrument derationalizare a deciziilor, etica genereaza solutii careechilibreaza interesele pe termen scurt si obiectivele pe termenlung."