Ziarul de Duminică

Un maestru al genului fantasy – Kai Meyer/ de Ziarul de duminică

Un maestru al genului fantasy – Kai Meyer/ de Ziarul de duminică

Un maestru al genului fantasy – Kai Meyer

Autor: Ziarul de Duminica

17.08.2012, 00:20 88


Kai Meyer, născut în 1969, este unul dintre cei mai de succes scriitori din Germania. A studiat actoria, a lucrat câţiva ani ca jurnalist, din 1995 s-a dedicat scrisului. Trilogiile sale fantasy au cucerit publicul, la fel şi cărţile sale pentru adulţi. A scris peste cincizeci de romane care i-au adus succes şi faima de autor foarte popular. School Library Journal îl numea "expert în crearea de lumi fantastice, pline de elemente exotice." A fost recompensat cu mai multe premii. "Fiica alchimistului" i-a adus un renume mondial.A scris şi romane istorice, într-unul dintre ele a reînviat lumea germană de la 1800, cu Goethe şi Schiller în prim plan.

Kai Meyer a fost publicat în 25 de limbi, în 40 de ţări, şi a vândut milioane de exemplare.

La noi Editura RAO s-a ocupat de traducerea sa: în 2009, a apărut "Focul de gheaţă". De astă dată a ieşit pe piaţă, la începutul verii, trilogia fantasy "Oamenii văzduhului înalt" - vol. I "Mătase şi sabie", vol. II "Lance şi lumină", vol III "Dragon şi diamant". Toate cele trei cărţi au apărut simultan.*)


Vol.1 Mătaseşi Sabie

Nugua nu a întâlnit nici o altă fiinţă omenească. Niciodată. Ea creşte printre dragoni, până când dragonii dispar fără urmă. Aşa începe lunga ei căutare în depărtările Chinei. Într-o lume străină pentru ea, se va întâlni cu magicieni nemuritori, cu luptători cu sabia zburători - şi cu Niccolo, un băiat cu ochii aurii. Şi el este în căutare. De sute de ani, poporul său locuieşte pe un nor, sus în atmosferă. Dar Poporul Norilor este ameninţat cu dispariţia. Niccolo a fost trimis să găsească o substanţă misterioasă fără de care poporul său nu poate trăi: respiraţia dragonilor dispăruţi.

Vol. 2 Lanceşi Lumină

În vechea Chină, războiul dintre mătase şi sabie e în toi. Puterile de dincolo de ceruri l-au trimis pe copilul Lunii pentru a-i distruge pe ultimii dintre nemuritori - dar oare moartea lor va însemna cu adevărat dispariţia lumii? Sau există un întunecat secret străvechi ascuns adânc în munte? Doar dragonii ştiu răspunsul, dar aceştia au dispărut. În vreme ce Nugua îi caută şi se luptă singură pentru viaţa ei, Niccolo aleargă prin deşert şi prin munţi în căutarea copilului Lunii. El ştie că trebuie să-l ucidă, pentru a salva Poporul Norilor şi întreaga China. Dar cum poate lupta împotriva fetei pe care o iubeşte mai mult decât orice pe lume?

Vol. 3 Dragonşi Diamant

Dragonii veghează cheia pentru salvarea lumii. Dar secretul refugiului lor a fost descoperit. Acum se adună armate în vechea Chină pentru bătălia finală. Creaturi născute din lavă apar din adâncurile munţilor. Uriaşii urcă pe versantul sudic spre vârf. Războinicii cerului se apropie dinspre nord, în uriaşe corăbii zburătoare. În mijlocul acestor pregătiri de război, Niccolo îşi pierde încrederea în iubirea pe care o poartă copilului Lunii. Dragonii ar putea-o vindeca pe fata aflată pe moarte - dar asta ar transforma-o într-un adversar mortal. Între timp, Nugua ajunge la mormântul fiinţei care a creat, cu multe milenii în urmă, lumea şi care va deveni acum cea mai puternică armă a inamicului.