Business Internaţional

O nouă provocare pentru SUA: Profitul Huawei creşte cu 564% în primul trimestru din acest an, compania reuşind să depăşească sancţiunile americane. „Continuăm să construim mecanisme pentru a continua afacerile la nivel global într-un mod versatil”

O nouă provocare pentru SUA: Profitul Huawei creşte cu...

Autor: Valeriu Dănilă

30.04.2024, 16:34 243

Profitul net al Huawei Technologies a crescut cu 564% în primul trimestru al anului până la 2,71 de mld. de dolari, pe măsură ce compania îşi revine după impunerea sancţiunilor americane, scrie Reuters.

„Continuăm să construim mecanisme pentru a continua afacerile la nivel global într-un mod versatil. Avem încredere că ne vom atinge obiectivele de business şi vom creşte într-un mod sustenabil”, a arătat compania într-un comunicat.

Divizia de smartphone-uri a Huawei a cunoscut o renaştere după ce a lansat un telefon de top care foloseşte un procesor de ultimă generaţie, realizat integral în Chinat, neaccesibil altfel din cauza sancţiunilor americane împuse în anul 2019.

În acest timp a devenit evident că producătorul chinez „fură” cotă de piaţă de la Apple. Conform unei analize Counterpoint cota de piaţă la nivel global a telefoanelor Apple a scăzut de la 19,7% la 15,7% în primul trimestru din 2024.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO