Eveniment

Elon Musk nu are milă: A închis peste noapte întreaga divizie de Superchargere de la Tesla şi a dat afară pe toată lumea. Încă 500 de angajaţi se alătură celor 14.000 deja concediaţi

Elon Musk nu are milă: A închis peste noapte întreaga...
04.05.2024, 14:25 80438

Elon Musk a închis divizia Supercharger a Tesla, a concediat doi directori şi a concediat alte sute de angajaţi, în timp ce producătorul de maşini electrice îşi continuă restructurarea pe fondul unei scăderi puternice a pieţei de vehicule electrice, scrie FT. 

Musk a anunţat luni, la nivel intern, că şefa grupului de Superchargere, Rebecca Tinucci, şi Daniel Ho, şeful de produse noi, vor pleca împreună cu întreaga lor echipă. Aproximativ 500 de persoane făceau parte din grupul de supraîncărcătoare, se arată în nota de serviciu.

Sistemul de supraîncărcătoare al Tesla se numără printre cele mai mari reţele de încărcare din lume şi a fost unul dintre motivele pentru care compania s-a bucurat atât de mult timp de un avans atât de mare faţă de producătorii auto rivali. În timp ce operaţiunile de supraîncărcare vor continua, mutarea ridică întrebări cu privire la viitorul activităţii de încărcare.

Întreaga unitate de politici publice va fi, de asemenea, desfiinţată în urma plecării liderului său, Rohan Patel, la mijlocul lunii aprilie.

„Să sperăm că aceste acţiuni clarifică faptul că trebuie să fim absolut fermi în ceea ce priveşte reducerea numărului de angajaţi şi a costurilor”, a scris Musk în memoriu, care a fost raportat pentru prima dată de The Information. „În timp ce o parte din personalul de execuţie ia acest lucru în serios, majoritatea nu fac încă acest lucru”.

Orice director „care reţine mai mult de trei persoane care nu trec în mod evident testul excelent, necesar şi demn de încredere” ar trebui să demisioneze, a adăugat el.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO