Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Mai vinde statul din Hidroelectrica? Karoly Borbely, CEO al Hidroelectrica: Ar fi un pas firesc pentru bursă

Bursă. Mai vinde statul din Hidroelectrica? Karoly...

Autor: Eduard Ivanovici

23.04.2024, 00:07 10087

Statul român, acţionar majoritar la Hidroelectrica (simbol bursier H2O), poate susţine dezvoltarea pieţei de capital  locale prin vânzarea unui pachet suplimentar din acţiunile pe care le deţine la companie, putând să îşi aducă astfel aportul la promovarea BVB la statutul de piaţă emergentă în indicii Morgan Stanley dedicaţi pieţelor emergente, spune Karoly Borbely, CEO al producătorului de energie electrică verde.

„Am avut o zi întreagă de întâlniri cu analişti şi fonduri de investiţii din America. A fost întâlnirea anua­lă de la New York; aproape fiecare investitor şi fond de investiţii ne-a întrebat care este pasul următor, când mai ieşim pe bursă pentru că este normal“, afirmă Borbely.

În prezent, statul roman are 80% din capitalul social al societăţii prin Ministerul Energiei. Acţiunile H2O sunt pe plus cu aproximativ 30% de la listarea din iulie 2023 şi 3% anul acesta.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO