Burse - Fonduri mutuale

După a doua zi de tranzacţionare, Daniel Dines, care a ajuns cel mai bogat român, a câştigat 700 mil de dolari prin creşterea valorii acţiunilor. El a ajuns la o avere de aproape 8,3 mld. dolari

După a doua zi de tranzacţionare, Daniel Dines, care a...

Autor: Ştefan Stan

23.04.2021, 12:54 18302

UiPath (PATH), producător de roboţi software fondat în Bucureşti, care acum are sediul central în New York şi a ajuns liderul noii industrii de automatizare a sarcinilor repetitive din companii, a deschis şedinţa de tranzacţionare din 22 aprilie 2021, a doua de după listare, la un preţ al acţiunilor de 73 dolari pe unitate, în creştere cu 6% faţă de şedinţa precedentă.

Daniel Dines, CEO şi unul dintre fondatorii UiPath, deţine 27 de milioane de acţiuni clasa A şi 82,4 milioane de acţiuni clasa B. La preţurile curente de tranzacţionare, averea lui Dines este de circa 8,3 miliarde de dolari, adică în creştere cu 2 mld. dolari în doar două zile.

Astfel, cel mai valoros produs al industriei de IT din România, este cotată în a doua zi ca şi companie listată de investitorii de pe cea mai puternică bursă la nivel mondial la o valoare de piaţă de aproape 40 mld. dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO