Business Internaţional

Gigantul american Netflix primeşte o lovitură: Acţiunile scad puternic după ce compania a raportat încetinirea creşterii numărului de abonaţia

Gigantul american Netflix primeşte o lovitură:...

Autor: Dorin Oancea

21.04.2021, 07:47 71

Gigantul de streaming video Netflix a raportat o încetinire a creşterii numărului de abonaţi, ceea ce a dus la o scădere a valorii acţiunilor cu 11%, şi la reducerea cu 25 de miliarde de dolari a valorii de piaţă a companiei, anunţă BBC.

Aproximativ 3,98 milioane de persoane s-au abonat la Netflix între ianuarie şi martie, mult sub cele 6 milioane estimate.

Compania a declarat că lipsa de noi producţii ar fi putut contribui la cădere.

Serviciul de streaming a adăugat anul trecut 15,8 milioane de noi abonaţi, în condiţiile în care Covid-19 a forţat oamenii din întreaga lume să rămână acasă.

O mare parte din această creştere a venit din Asia, unde Netflix a adăugat 9,3 milioane de noi abonaţi în 2020, o creştere de aproximativ 65% faţă de anul precedent.

Dar pandemia sa dovedit a fi o sabie cu două tăişuri pentru Netflix, deoarece i-a întrerupt activitatea de producţie.

Compania a prognozat o creştere slabă a clienţilor, cu un milionde noi clienţi în al doilea trimestru, departe de cele 5 milioane estimate anterior.

Netflix se confruntă, de asemenea, cu o concurenţă din ce în ce mai dură din cauza noilor servicii de streaming care intră pe piaţă.

Disney +, un serviciu de streaming mult mai nou, are deja 100 de milioane de abonaţi, comparativ cu cei 207,6 milioane ai Netflix.

Netflix a raportat venituri de 7,16 miliarde de dolari şi un profit de 1,71 miliarde de dolari.

Netflix a prezis o creştere mai puternică în a doua jumătate a anului, când va lansa noi sezoane din „You”, „Money Heist”, „The Witcher” şi filmul de acţiune „Red Notice”, printre alte titluri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO