Business sportiv

Business sportiv. Sportul clujean atrage băncile pentru susţinere. După echipa de seniori de baschet, susţinută de Banca Transilvania, handbalul masculin clujean încheie parteneriat cu BRD

14.06.2024, 00:07 Autor: Miruna Diaconu

U-BT Cluj, clubul de baschet din Cluj, este multiplă campioană naţională, iar clubul poartă numele Băncii Transilvania. Banca este finanţator principal al Clubului Sportiv U-BT Cluj-Napoca încă din 2015.

Sportul clujean, baschetul şi handbalul, reuşesc să atragă băncile ca parteneri pentru a susţine cluburile sportive. BRD a anunţat încheierea unui parteneriat cu echipa de handbal masculin a Clubului Sportiv Universitatea Cluj.

Echipa universitară de handbal masculin din Cluj-Napoca are o tradiţie îndelungată în handbalul masculin românesc, fiind înfiinţată încă din 1935.

„De mai bine de zece ani, BRD este suporter al handbalului românesc.  Am trăit alături de sportivele şi sportivii din handbal momente de bucurie, dar şi unele din care am avut multe de învăţat despre dedicare, perseverenţă, coeziune. Handbalul este un sport care ne-a învăţat de-a lungul timpului că ceea ne face învingători nu este întotdeauna victoria, ci puterea de a o lua de la capăt a doua zi după o înfrângere, şi încăpăţânarea de a nu renunţa când este greu. Investim în sport pentru că el ne învaţă cum să fim mai buni în vieţile noastre, în profesiile noastre, în organizaţiile noastre. Investim în sport pentru că este nevoie ca tinerii să aibă astfel de modele. De aceea am ales să sprijinim un club universitar de tradiţie, care îşi propune să construiască şi să facă performanţă în handbalul din România”, a declarat Flavia Popa, secretar general al BRD Groupe Société Générale.

Pentru cluburile sportive, încheierea unui astfel de parteneriat reprezintă un mare pas înainte către performanţă.

Susţinerea financiară venită din partea unei mari companii îi poate asigura clubului sportiv o predictibilitate în privinţa banilor.

„Am visat la acest moment şi el înseamnă foarte mult pentru noi. Deschiderea pe care am avut-o din partea BRD este extraordinară, consider că partenerii noştri ne vor ajuta să ajungem la un nivel superior şi avem foarte multe de învăţat de ei”, spune Liviu Hossu, preşedintele secţiei de handbal masculin a clubului Universitatea Cluj.

Echipa de handbal de la Cluj nu este singurul exemplu de cluj sportiv care a reuşit să atragă o bancă ca partener. U-BT Cluj, clubul de baschet din Cluj, este multiplă campioană naţională, iar clubul poartă numele Băncii Transilvania. Banca este finanţator principal al Clubului Sportiv U-BT Cluj-Napoca încă din 2015.

Astăzi, U-BT Cluj este campioana României pentru al patrulea an consecutiv, evoluând şi în competiţiile europene. Clubul de baschet joacă pe BTArena, sala polivalentă din Cluj sponsorizată tot de Banca Transilvania. Sala de baschet de la Cluj are printre cele mai ridicate standarde din România, comparabilă cu sălile de sport europene.

În multe cazuri, sportul românesc se finanţează de la bugetele locale, de la minister sau de la alte instituţii ale statului, însă banii sunt insuficienţi pentru a atinge înalte performanţe. Sportul de performanţă cere standarde înalte în ceea ce priveşte pregătirea, echipamentele, staff-ul, deplasările, iar toate acestea ridică costurile sus. Pentru a putea supravieţui, multe cluburi sportive încearcă să atragă companiile private pentru a le susţine, însă nu mereu reuşesc să încheie parteneriate.

Pe lângă federaţii şi marile cluburi sportive, nevoia stringentă este în rândul copiilor şi juniorilor, care sunt sprijiniţi, de cele mai multe ori, de către părinţi. Presiunea pe bugetele alocate de părinţi pentru practicarea sportului de către copii este foarte mare, iar în multe cazuri copiii aleg să renunţe la sport pentru că situaţia financiară nu le mai permite să continue. Categoria de copii şi juniori este esenţială pentru continuarea performanţei în sportul românesc.

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea Superbet