Business sportiv

Kirill Shevchenko, şahist ucrainean care joacă sub steagul României, a reuşit să câştige trei meciuri în prima zi a turneului Grand Chess Tour

09.05.2024, 17:11 Autor: Miruna Diaconu

Kirill Shevchenko, şahist ucrainean care joacă sub steagul României, a debutat în turneul Grand Chess Tour cu trei victorii. Prima ediţie a turneului, Superbet Rapid & Blitz, are loc zilele acestea la Varşovia.

Kirill Shevchenko a reuşit trei victorii în tot atâtea meciuri şi după prima zi conduce clasamentul celor mai buni zece şahişti care se întrec în turneu, printre care se numără şi Magnus Carlsen. Shevchenko a pornit în turneu din postura de cel mai slab cotat jucător.

El a reuşit să îl invingă pe Gukesh Dommaraju, considerat şahistul momentului - indianul de 17 ani are şanse să devină cel mai tânăr campion mondial din istorie. De altfel, Shevchenko a reuşit să câştige în faţa a celor mai buni trei tineri jucători ai momentului - Gukesh alături de Rameshbabu Praggnanandhaa şi Vincent Keymer.

Circuitul Grand Chess Tour a început miercuri, 8 mai, la Varşovia, cu primele trei partide de şah rapid din turneul Superbet Rapid & Blitz. Etapa din Polonia va fi urmată de cea de la Bucureşti, Superbet Chess Classic Romania care va avea loc între 24 iunie şi 6 iulie.

Din 2022, Fundaţia Superbet a devenit partener strategic global al Grand Chess Tour, prin organizarea a trei etape ale circuitului - Bucureşti, Varşovia şi Zagreb.

„Începând din 2019, Fundaţia Superbet a susţinut Grand Chess Tour şi a investit activ în dezvoltarea jucătorilor talentaţi de şah la nivel naţional şi internaţional. Cu bucurie, anunţăm sprijinul nostru continuu pentru acest circuit, care asigură an de an prezenţa elitei şahistice mondiale la Bucureşti Varşovia şi Zagreb şi în 2024. Acest angajament ferm faţă de şah reflectă convingerea pe care o avem că şahul are capacitatea de a cultiva abilităţi critice, de a promova diversitatea, incluzând oameni de toate vârstele şi indiferent de background", a declarat Augusta Dragic, Preşedinta Fundaţiei Superbet.

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea Superbet