Business sportiv

#superstories.Business sportiv. Pariul ZF pe viitorii campioni. Gabriel Arion, 16 ani, rugby: Rugbyul încurajează lucrul în echipă, respectul şi camaraderia, oferind în acelaşi timp oportunitatea de a-ţi face prieteni şi de a te distra activ

07.06.2024, 00:05 Autor: Miruna Diaconu

Gabriel Arion a descoperit rugbyul la vârsta de 11 ani şi ulterior s-a înscris la clubul CS Aurora Băicoi, ulterior debutând la Circuitul Naţional de Minirugby U14 Cristian  Obiectivul său este să crească şi să ajungă un jucător de rugby tot mai bun, dar visează şi la Campionatul Mondial.

 

1. Cum ai descoperit rugbyul? Cum te-ai apucat de acest sport? Ce vârstă aveai?

Rugbyul cred că l-am descoperit pe la vârsta de 11-12 ani. M-am apucat de sportul acesta pentru că un antrenor de la club a venit la şcoala mea să prezinte acest sport şi am zis să încerc şi eu. 

2. Ce te-a atras cel mai mult la acest sport?

Rugbyul m-a atras pentru modul de joc şi jocul în echipă. Nu este făcut pentru oricine, ci pentru cei care au cu adevărat încredere în ei înşişi.

3. Cum ai ajuns să practici sport de performanţă?

La vârsta de 12 ani, m-am înscris la clubul CS Aurora Băicoi. Peste doi ani, am debutat la Circuitul Naţional de Minirugby U14 Cristian, unde am reuşit să fim vicecampioni naţionali. Din nefericire, am avut o accidentare puternică la clavicula stângă care urma să-mi pună beţe în roate carierei mele. Asta nu m-a oprit să mă recuperez şi să continui să joc rugby.

4. Cât de dificil a fost parcursul tău până în acest punct?

Nu prea pot spune că a fost dificil, ci doar o provocare şi ştiu că acesta este doar începutul.

5. Ce te motivează să mergi constant la antrenamente?

Să mă pregătesc cât mai mult să ajung cât mai sus posibil în sportul acesta. Vreau să ajung la echipa naţională, să particip la tot felul de campionate şi meciuri cu jucători înalţi.

6. La ce club eşti înscris?

Sunt legitimat la clubul CS Aurora Băicoi.

7. Cum te-a ajutat rugbyul să te dezvolţi? Ce te-a învăţat acest sport?

M-a ajutat să mă dezvolt atât fizic, cât şi psihic. Este un sport care necesită o foarte bună pregătire fizică şi un corp sănătos şi puternic. De asemenea, rugbyul impune foarte multă implicare, disciplină, familie şi jocul de echipă.

8. Cum arată o zi din viaţa ta? Cum reuşeşti să faci faţă cu şcoala şi cu sportul?

Cred, de altfel, că este cea mai grea parte pentru fiecare sportiv de performanţă. Sunt de părere că nici şcoala şi nici sportul nu trebuie să fie neglijate. Nu este greu, dar cu puţină disciplină se poate orice. Ziua mea începe la ora 10:00, atunci mă trezesc. Mă pregătesc pentru liceu, unde mă duc de la 14:00 până la 19:00. Plec de la liceu de la antrenament direct cum am ieşit pe poarta liceului.

Ajuns acolo, fac antrenament de la 19:30 până la 8:30-9:00. Seara ajung acasă pe la 10:00, fac duş, mănânc şi la ora 23:00 mă pun la somn.

9. Care au fost cele mai dificile momente şi cum ai reuşit să treci peste acestea?

Aşa cum am zis anterior, am avut parte de un accident la vârsta de 14 ani la clavicula stângă, adică o fractură. Iar după un an, am avut altă accidentare la nas. Din fericire, această accidentare a trecut mai repede decât mă aşteptam. Nu a fost greu să trec peste pentru că familia mi-a fost alături mereu la orice accidentare.

10. Ce titluri ai obţinut până acum?

În aceşti patru ani de practicat rugby de performanţă, nu am reuşit să obţin multe titluri, dar câteva notabile. Locul 2 la turneul final U14 Cristian, unde acolo am fost titular toate meciurile din campionat. Şi, din păcate, am luat locul 8 la turneul final DNJ III Cluj-Napoca.

11. Ce titluri vrei să mai obţii? În ce campionate visezi să joci?

Sincer, nu prea mi-am propus ce titluri să obţin pentru că acum nu le consider importante. Însă vreau să mă dezvolt şi să ajung în campionate mari, cum ar fi Cupa Mondiala de Rugby, acesta este visul meu.

12.  Care sunt sportivii tăi preferaţi? Cum te-au inspirat?

Am doar un sportiv preferat care este Cheslin Kolbe. Îmi place de el pentru fentele de pase şi schimbările de direcţie. Îmi place viteza, agilitatea şi dexteritatea lui în joc. Îl admir din 2019 pe când a câştigat cupa mondială.

13.  De ce ar trebui să se apuce un copil de rugby?

Un copil ar trebui să se apuce de rugby pentru a dezvolta abilităţi fizice şi mentale, precum forţa, viteza, coordonarea şi disciplina. Rugby-ul încurajează lucrul în echipă, respectul şi camaraderia, oferind în acelaşi timp oportunitatea de a-şi face prieteni şi de a se distra activ.

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea Superbet