Companii

Adrian Ionel, directorul Unifarm în perioada pandemiei, contestă raportul Curţii de Conturi: ”Abaterile consemnate nu există”

Adrian Ionel, directorul Unifarm în perioada pandemiei,...

Autor: Adelina Mihai, Eugenia Foarfecă

11.08.2020, 16:06 351

·       Adrian Ionel, fostul şef al Unifarm, neagă acuzaţiile din raportul Curţii de Conturi

·       Unifarm a făcut achiziţii fără aprobare în valoare de 1,5 md. lei, potrivit unui raport al Curţii de Conturi

·       Adrian Ionel spune că a făcut achiziţii cu bună credinţă, Curtea de Conturi spune că preţurile de achiziţie au fost de opt ori mai mari decât ar fi trebuit

Adrian Ionel, fostul director al companiei de stat Unifarm, care s-a ocupat de achiziţia materialelor sanitare pe perioada pandemiei, spune că acuzaţiile aduse de experţii Curţii de Conturi nu sunt adevărate. Astăzi, Curtea de Conturi a publicat un raport prin care a scos la iveală faptul că Unifarm a făcut cheltuieli de circa 1,5 miliarde de lei fără să aibă aprobarea ministerului pentru aceste achiziţii. Printre neregulile constatate se află achiziţia de ventilatoare la preţuri de opt ori mai mari decât ar fi trebuit şi vânzarea, către spitale, a măştilor sanitare cu un adaos comercial de 71%.

”Încă din data de 17.07.2020 , prin intermediul Societatii de Avocati “Dragne si Asociatii” am transmis Curtii de Conturi a Romaniei, obiectiunile mele fata de Raportul de Control 10198/02.07.2020 , pe care le atasez prezentei informari. Astfel, consider ca preluarea de catre media a concluziilor Raportului contestat, fara a cunoaste si punctul meu de vedere, ma pune intr-o vadita dificultate fata de publicul in a carui slujba am fost. Imi reafirm deplina nevinovatie si sunt convins ca se va demonstra ca am facut achizitii cu buna credinta, in conditii extrem de dificile pentru Romania. In acelasi timp, imi rezerv dreptul de a ma plange, in fata autoritatilor, impotriva persoanelor care au difuzat un material de control fara a avea dreptul, aducand atingere nevinovatiei mele, prezumata de Constitutia Romaniei, precum si dreptului la propria imagine”, a transmis, prin e-mail, Adrian Ionel.

În document, avocaţii lui Adrian Ionel au spus că abaterile/deficientele consemnate de raportul Curţii de Conturi nu există.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO