Energie

Ce spune Transelectrica despre pana de curent: Avaria din Capitală s-a produs în timpul realizării lucrãrilor de retehnologizare

Ce spune Transelectrica despre pana de curent: Avaria din...

Autor: Otilia Serescu

07.08.2020, 15:29 1455

Avaria de curent electric, care a afectat mai multe sectoare din Capitală, inclusiv sediul Guvernului, s-a produs în timpul realizării lucrãrilor de retehnologizare, anunţă, vineri, Transelectrica.

„Astãzi (vineri -n.red.), la ora 12.47, în Staţia 400//110/20 kV Domneşti, s-a produs o avarie care a condus la întreruperea alimentãrii cu energie electricã a unei zone din Municipiul Bucureşti. Incidentul s-a produs în timpul realizãrii unor manevre în cadrul lucrãrilor de retehnologizare. Compania a declanşat o investigaţie pentru stabilirea exactã a cauzelor şi a condiţiilor în care s-a produs incidentul”, anunţă sursa citată.

Manevrele de realimentare au început imediat dupã producerea incidentului şi au fost finalizate cu succes în aproximativ 60 de minute.

„Menţionãm faptul cã Staţia Domneşti este în plin proces de retehnologizare şi suntem convinşi cã prin investiţia realizatã riscul producerii unor astfel de incidente va scãdea semnificativ. Ne cerem scuze tuturor consumatorilor afectaţi”, mai spune Transelectrica.

Locuitorii din mai multe sectoare din Bucureşti au rămas fără curent electric, motiv pentru care a fost întreruptă şi alimentarea cu apă caldă, vineri, la prânz. Oficialii E-Distribuţie Muntenia spun că de vină este un incident apărut în sistemul de transport al energiei electrice.

Locuitorii din mai multe sectoare din Capitală au rămas, vineri, fără curent electric.

Inclusiv Palatul Victoria a fost afectat de avarie.

„Un incident apărut în sistemul de transport al energiei electrice în jurul orei 13, nu în instalaţiile E-Distribuţie Muntenia, a cauzat astăzi o întrerupere în alimentarea cu energie electrică a staţiilor adiacente, care alimentează zona de vest şi centrală a municipiului Bucureşti şi zone limitrofe din judeţele Ilfov şi Giurgiu. În prezent, a fost reluată alimentarea cu electricitate pentru cea mai mare parte a consumatorilor. Regretăm disconfortul produs clienţilor”, au transmis, vineri, reprezentanţii E-Distribuţie Muntenia.

Conform Apa Nova, furnizarea de apă rece a fost afectată de această avarie de la sistemul de transport al energiei electrice.

„Echipele operaţionale Apa Nova au intervenit de urgenta astăzi, 07.08.2020, în jurul orei 12:50, după ce Staţia de Potabilizare Roşu, dar şi mai multe staţii de pompare şi repompare ale Apa Nova din sectorul 6 au rămas fără energie electrică din cauza unei căderi de tensiune apărută la Staţia 110 KV ENEL. Ca urmare a lipsei de alimentare cu energie, staţiile de pompare au fost oprite parţial sau integral în sectorul 6, dar au fost afectate şi zone din sectoarele 1, 2 şi 5, pentru aproximativ 30 minute”, potrivit Apa Nova.

De asemenea, transportul în comun a fost blocat. RATB a anunţat că mijloacele de transport care merg pe liniile 8, 11, 25, 35 şi 44 nu au mai circulat.

Potrivit oficialilor Metrorex, circulaţia metroului nu a fost afectată de această problemă.

„După o pană de curent care a avut loc la nivelul Capitalei, pe magistralele 1, 3 şi 4 a intrat în funcţiune iluminatul de siguranţă. Circulaţia trenurilor nu este afectată”, au transmis reprezentanţii Metrorex.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO