Cum să locuiești mai bine?

Cum să locuieşti mai bine. Un grup de dezvoltatori investeşte 4,5 mil. euro într-un proiect cu 24 de apartamente aproape de Piaţa Unirii din Bucureşti. „Privim piaţa rezidenţială din Bucureşti cu mare încredere“

02.07.2024, 10:30 Autor: Alina-Elena Vasiliu

♦ Până acum, investitorii au finalizat mai multe ansambluri rezidenţiale, care totalizează peste 230 de apartamente, în zonele Parcul Carol, Piaţa Muncii, Otopeni, cel mai recent fiind Habio din zona Aviaţiei, care urmează a fi livrat în iulie 2024.

Un grup de dezvoltatori imobiliari a alocat un buget de 4,5 milioane de euro pentru un ansamblu rezidenţial pe care îl fac în zona Unirii din Bucureşti, pe strada Anton Pann. Ansambul rezidenţial este unul de mici dimensiuni, cu 24 de apartamente, iar finalizarea sa ar trebui să aibă loc în decembrie 2024.

„Proiectul include apartamente de două, trei şi patru camere. De asemenea, sunt asigurate locuri de parcare la demisolul clădirii şi spaţii de depozitare. În prezent, structura şi compartimentările interioare sunt finalizate. Lucrăm la faţadă şi instalaţii, urmând ca din luna iulie să începem finisajele interioare“, spune Adrian Vasile, unul dintre investitorii implicaţi în proiectul denumit Zece Pro, de profesie inginer constructor.

De construcţie este responsabilă compania Artha Structure SG, un business deţinut de Andrei Alexandru Covalschi (asociat cu 95% din firmă) şi Marius Dumitrescu (5%), cu afaceri de 32 de milioane de lei şi 25 de angajaţi în 2023. Compania s-a mai implicat, printre altele, potrivit datelor publice, într-un contract constând în lucrări de acoperire şi protecţie a terenului de sport al Şcolii Gimnaziale nr. 78 din sectorul 3 din Bucureşti.

„Am început deja vânzările, iar până în prezent (jumătatea lunii iunie 2024 - n. red.) s-au vândut aproximativ 40% din proiect. Nu am demarat o campanie agresivă de marketing, vânzările efectuate până acum sunt către cumpărători din proximitate. Gama de preţuri pentru apartamentele noastre variază între 167.184 euro plus TVA şi 647.775 euro plus TVA, cu suprafeţe între 60 şi 157 mp“, mai spune Adrian Vasile.

Potrivit informaţiilor de pe site-ul proiectului, dezvoltatorii Zece Pro au o experienţă de mai mulţi ani în domeniul construcţiilor. Ei au lucrat în proiectare, dar şi în execuţie în domeniul construcţiilor civile şi industriale.

„Mai avem în derulare şi alte proiecte, care sunt în diverse etape de dezvoltare. În prezent, lucrăm la conceptele acestor proiecte. Ne diferenţiem prin arhitectură unică, pe care avem grijă s-o adaptăm zonei din care face parte fiecare proiect, implementarea de energii regenerabile în vederea reducerii costului de exploatare pentru viitorii locatari şi durabilitatea construcţiei.“ 

Acesta este primul proiect sub brandul Zece. Până acum, investitorii au finalizat mai multe ansambluri rezidenţiale, ce totalizează peste 230 de apartamente, în zonele Parcul Carol, Piaţa Muncii, Otopeni, cel mai recent fiind proiectul Habio din zona Aviaţiei, ce urmează a fi livrat în iulie 2024. Pentru Zece Pro, finanţarea vine din fondurile proprii ale investitorilor.

„Privim piaţa rezidenţială din Bucureşti cu mare încredere. Apreciem dinamica pieţei“, mai spune Adrian Vasile.