Economia verde

Pagina verde. EcoNews ZF

12.06.2024, 00:04 Autor: Alina-Elena Vasiliu

► Organizaţia de mediu Ecotic a lansat o campanie de colectare a deşeurilor electrice dedicată companiilor, instituţiilor, ONG-urilor şi persoanelor juridice. Toate echipamentele predate vor trece prin procesul de reciclare. Concret, cei interesaţi trebuie să strângă minimum 150 kg de deşeuri de echipamente care funcţionează cu ajutorul curentului electric sau cu baterii, să contacteze Ecotic, iar deşeurile vor fi preluate în maximum cinci zile lucrătoare de la plasarea comenzii.

► Dezvoltatorul şi operatorul danez de proiecte de energie eoliană, fotovoltaică şi hibridă Eurowind Energy a finalizat prima fundaţie a parcului eolian de 48 MW de la Pecineaga, judeţul Constanţa. Parcul eolian din judeţul Constanţa va integra un total de opt fundaţii aferente celor 8 turbine eoliene, urmând să devină operaţional în 2025.

► Raiffeisen Bank împreună cu Impact Hub Bucharest şi EIT Climate-KIC au lansat a patra ediţie a ClimAccelerator, accelerator dedicat start-up-urilor care creează un viitor mai verde prin inovaţie şi tehnologie. Programul se adresează start-up-urilor din România cu soluţii scalabile şi impact pozitiv asupra mediului. În cele trei ediţii organizate anterior, programul a accelerat 80 de start-up-uri verzi din România şi a oferit o finanţare totală de 600.000 de euro.

 

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea

Raiffeisen Bank