Economia verde

Fabrica de bere Albrau produce o gamă variată mare de sortimente de bere. FOTO: facebook albrau

Pagina verde. Producătorul de bere Albrau investeşte în reducerea consumului de energie

03.07.2024, 11:00 Autor: Mădălina Dediu Panaete

♦ Din bugetul de investiţii de 5 mil. lei pentru 2024, o parte va merge către reducerea impactului asupra mediului.

Luminiţa Martin, managing director în cadrul Albrau Prod (Oneşti), unul dintre cei mai importanţi producători independenţi de bere, spune că anul acesta toate proiectele companiei au ca scop micşorarea consumului de energie.

„Investim în retehnologizarea centralei termice, înlocuirea echipamentelor energofage cu unele noi, mai puţin consumatoare de energie. Un alt proiect în derulare este recuperarea produselor reziduale, produse care au impact negativ asupra mediului, şi transformarea lor în prieteni ai mediului. Vor fi realizate investiţii şi în diversificarea producţiei“, a declarat Luminiţa Martin, care conduce o companie cu afaceri de peste 70 de milioane de lei în 2023.

Compania are un buget de investiţii de 5 milioane de lei în acest an, iar anul trecut acesta a depăşit 10 milioane de lei. Conform unui document de pe site-ul companiei, producătorul a lansat anul acesta un program de prevenire şi reducere a cantităţilor de deşeuri generate din activitatea proprie. Cantitatea de deşeuri generate de companie în 2023 a fost de peste 99 de tone, dintre care peste 63 de tone deşeuri valorificate şi peste 35 de tone eliminate. Astfel, rata de reciclare a fost de 63%, în timp ce rata de eliminare a fost de peste 35%.

De asemenea, în 2022 compania a lansat un proiect denumit „sistem de monitorizare şi contorizare avansată pentru reducerea consumurilor energetice“, finanţat prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014 -2020, cu o valoare totală de 1,15 mi­lioane de lei din care 671.000 finanţare nerambursabilă.

Fabrica de bere Albrau produce o gamă variată mare de sortimente de bere începând de la bere fără alcool până la bere de 7.2% alc., precum şi specialităţi (bere neagră, bere cu arome).

Albrau are în portofoliu brandul omonim, dar şi Zimbru, Dobru, realizând şi mărci private pentru marile lanţuri de magazine Metro, Profi, Kaufland, Lidl, Annabella şi Mega Image. Principalii acţionari ai Albrau Prod SA (firmă înregistrată în Bucureşti) sunt firma LVI Serv SA (49,9%) şi Ciobanu Vasile (48,5%).

 

 

 

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea

Raiffeisen Bank