Eveniment

Rusia se revoltă: Proteste masive în zeci de oraşe din Rusia după reţinerea liderului opoziţiei, Alexei Navalnîi. Presa străină scrie că 40.000 de oameni ar fi pe străzi în Moscova. Mii de persoane au fost deja arestate, inclusiv soţia lui Navalnîi

Rusia se revoltă: Proteste masive în zeci de oraşe din...

Autor: Mediafax

23.01.2021, 17:07 914

UPDATE: Yulia Navalnîia, soţia lui Alexei Navalnîi, a fost reţinută, sâmbătă, la Moscova, în timpul protestelor pentru susţinerea disidentului.

Potrivit unui videoclip postat pe reţelele de socializare, Yulia Navalnîia, soţia lui Alexei Navalnîi, a fost reţinută, sâmbătă, potrivit CNN.

Videoclipul arată că Navalnîia este oprită de poliţie la intrarea într-o staţie de metrou din centrul Moscovei, lângă locul unde se adunau protestatarii.

Ea apare, apoi, însoţită de o dubiţă a poliţiei.

Poliţia a arestat peste 1.600 persoane în toată Federaţia Rusă. Sunt 6 dosare penale deschise pentru organizarea ilegală a protestelor de susţinere a lui Alexei Navalnîi.


UPDATE Ora 16:00 Ministerul de Externe rus cere explicaţii ambasadei SUA în Rusia pentru că a publicat locurile si orele protestelor.Numărul persoanelor reţinute a ajuns la 1338. În Moscova protestatarii au împânzit străzile adiacente pieţei Puşkin, după ce au fost forţaţi de poliţie să plece din piaţă. Sunt zeci de protestatari care au avut de suferit ca urmare a altercaţiilor cu poliţia.

Ministerul de Externe rus cere explicaţii ambasadei SUA în Rusia pentru că a publicat locurile si orele protestelor.

Update Bilanţul arestărilor a depăşit 1000Poliţia a reţinut sâmbătă peste 1.000 de persoane în toată Rusia şi a folosit forţa pentru a sparge protestele. Zeci de mii de protestatari cer în stradă eliberarea lui Alexei Navalnîi, a cărui soţie a fost printre cei reţinuţi.Proteste ale opoziţiei au loc în zeci de oraşe, inclusiv în Moscova, Sankt-Petersburg, Vladivostok, Habarovsk, Novosibirsk şi Cita.

Au fost reţinuţi aproximativ 1.000 de protestatari, potrivit celui mai recent bilanţ, anunţat de organizaţia OVD-Info."Libertate pentru Navalnîi!", "Libertate deţinuţilor politici!", au scandat manifestanţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO