Politică

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, propune ca elevii din clasele terminale să meargă la şcoală şi în scenariul roşu

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, propune ca elevii...

Autor: Laura Buciu

27.02.2021, 21:13 88

Ministerul Educaţiei va propune ca elevii din clasele a VIII-a şi a XII-a să meargă în mod fizic la cursuri şi în cazul în care şcoala intră în scenariul roşu, pentru că examenele naţionale vor fi cu prezenţă fizică, iar copiii trebuie să fie foarte bine pregătiţi.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, sâmbătă seara, la Realitatea Plus, că regulile de distanţare şi prudenţa trebuie păstrate în continuare cu sfinţenie în şcoli, însă elevii din clasele terminale trebuie să meargă fizic la cursuri.

„Pentru acele şcoli care vor intra în scenariul roşu şi care nu vor mai permite accesul elevilor din clasele terminale, a VIII-a şi a XII-a, vom insista, vom propune pentru cei care sunt în măsură să aprobe aceste propuneri pe care Ministerul Educaţiei le va face, ca măcar elevii claselor a VIII-a şi a XII-a să poată să meargă la şcoală pentru că vor avea examene naţionale. Examenele naţionale vor fi cu prezenţă fizică, deci vor trebui să fie foarte bine pregătiţi”, a spus Sorin Cîmpeanu.

În prezent, în cazul scenariului roşu cauzat de pandemia de COVID-19, şcoala se închide şi toţi elevii fac cursuri online.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO