Profesii

Încetinirea recrutării începe să se vadă la nivel de judeţe: Hunedoara şi Tulcea au înregistrat scăderi ale numărului de salariaţi, iar „campionii” recrutării au încetinit ritmul

Încetinirea recrutării începe să se vadă la nivel de...

Autor: Ramona Cornea

03.12.2023, 10:01 17818

În Hunedoara, numărul mediu de angajaţi a scăzut cu mai mult de 1.600 de persoane în august 2023 faţă de aceeaşi lună din anul precedent În Tulcea, în august, au fost cu circa de 400 de angajaţi mai puţini de la an la an  În Bucureşti şi în judeţe precum Ilfov, Cluj, Timiş, Iaşi şi Constanţa se vede deja o încetinire a ritmului de recrutare în august 2023 faţă de august 2022. În luna precedentă, dinamica recrutării din aceste judeţe era şi cu 1.000 de oameni mai mare decât în august  „Cred că a fost un an în care piaţa s-a răcorit puţin.”

Încetinirea ritmului de recrutare începe să se vadă şi în statisticile pe judeţe, astfel că în două judeţe se observă o scădere a numărului de angajaţi de la an la an, iar în judeţele care anterior erau „campionii” recrutării se vede o scădere a dinamicii de recrutare.

Astfel, datele de la INS centralizate de ZF arată că în Hunedoara numărul mediu de angajaţi a scăzut cu mai mult de 1.600 de persoane în august 2023 faţă de aceeaşi lună din anul precedent. De asemenea, în Tulcea, în august, au fost cu circa 400 de angajaţi mai puţini de la an la an.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO