ZF 15 minute cu un antreprenor

ZF 15 minute cu un antreprenor, un proiect Ziarul Financiar şi Alpha Bank. Producătorul român de mobilă Theta Furniture & More s-a ocupat de amenajarea la cheie a unui spital gigant, de 200.000 mp, din Belgia

20.06.2024, 00:05 Autor: Miruna Diaconu

♦ Theta Furniture & More oferă servicii de amenajare a spaţiilor interioare, în special în sectorul medical, retail, HoReCa, rezidenţial şi office ♦ De asemenea, compania produce şi mobilă custom made.

Piaţa de office, puternic afec­tată de pandemie, începe să îşi schim­be modelul de business. Dacă înainte de criza sanitară marile oraşe erau principalele destinaţii pentru proiecte de office majore, odată cu pandemia şi cu trecerea la munca remote sau hibrid, apetitul investiţional pentru clădirile de birouri a frânat. Aşadar, proiectele mari de office au devenit tot mai rare.

Cătălin Rotaru, CEO al Theta Fur­niture & More, companie care produce mobilier şi care implemen­tează proiecte de fit-out, spune că piaţa va trece de la iniţiative mari la altele mai mici şi mai multe.

„Ne pregătim pentru microniza­rea proiectelor. Nu cred că vor mai fi investiţii aşa mari. Aşadar, ne pregă­tim prin ceea ce oferim să putem lucra şi la iniţiative mai mici. Piaţa de office va însemna un alt tip de business. Poate că nu vor mai fi 10 proiecte, ci 15“, spune Cătălin Rotaru, prezent în cadrul emisiunii ZF 15 minute cu un antreprenor, un proiect Ziarul Finan­ciar şi Alpha Bank.

Theta Furniture & More oferă ser­vicii de amenajare a spaţiilor, iar unul dintre principalele segmente pe care se baza înainte de criza sanitară era cel de office. Însă, odată cu pan­demia, lucru­rile s-au schimbat. Com­pa­nia a început să mizeze mai mult pe zonele de rezi­denţial, medicală, retail şi HoReCa.

„Noi am încercat să adaptăm pro­ducţia la aceste noi cerinţe. De aici au venit şi investiţiile pe care le-am făcut în fabrică, pentru a putea realiza noi piese de mobilier pe care înainte le aduceam din afară. Dacă ne referim la mobilierul custom made, noi acope­rim tot necesarul prin producţie. Im­portăm doar mobilier standard, cum ar fi scaune sau mese“, mai spune Cătălin Rotaru.

Compania a investit circa 4 mili­oane de euro în propria fabrică aflată în Ploieşti, investiţie care a dublat ca­pacitatea de producţie a firmei. Îna­in­te, Theta Furniture & More avea o hală închiriată în care funcţiona, însă odată cu această investiţie, a achiziţio­nat propria clădire şi echipamente mai performante pentru a creşte producţia.

„Fabrica nouă a fost o investiţie greenfield. A fost pornită în 2022. Anterior, producţia a funcţionat în nişte hale închiriate. Odată cu construcţia halei într-o zonă nouă, cu un flux de fabricaţie bine gândit de la început, s-au optimizat toate procesele astfel încât să garanteze o calitate bună, un preţ bun şi un mod de a face predictibilă livrarea“, explică el.

Această investiţie îi permite companiei să se ocupe şi de proiecte mari şi foarte mari. Unul dintre cele mai importante proiecte ale Theta Furniture & More a fost reconversia unei clădiri de birouri în actualul spital Provita. Mai mult, compania se ocupă de partea de fit-out a unui spital din Belgia, cu o suprafaţă de 200.000 de metri pătraţi.

„Un proiect de dimensiuni mari ne ajută să ne calibrăm mai bine producţia din perspectiva gradului de acoperire a capacităţii de fabricaţie“, spune Cătălin Rotaru.

În 2022, ultimul an pentru care există date publice, compania a avut o cifră de afaceri de 54,6 milioane lei, în creştere cu 12% faţă de anul anterior, potrivit datelor Ministerului de Finanţe.

 

 

Un Demers Ziarul Financiar cu susținerea ZF 15 minute cu un antreprenor
ZF 15 minute cu un antreprenor