ZF 15 minute cu un antreprenor

ZF 15 minute cu un antreprenor, un proiect Ziarul Financiar şi Alpha Bank. Matca Transylvanian Sanctuary, un hotel boutique de lux din zona Bran, trece sub un brand internaţional şi urmează să îşi extindă capacitatea de cazare

02.07.2024, 00:06 Autor: Miruna Diaconu

Anterior, reprezentanţii hotelului au anunţat că intenţionează să se afilieze la reţeaua internaţională Relais & Châteaux, care aduce împreună în jur de 580 de hoteluri.

Matca Transylvanian Sanc­tu­ary, un hotel boutique de lux amplasat în Şimon, judeţul Braşov, se afiliază la o reţea hotelieră internaţională.

Hotelul Matca şi-a deschis porţile la începutul acestui an, fiind o inves­tiţie a familiei Căluianu, cu afaceri în mai multe domenii, precum cel al in­stalaţiilor şi cel apicol. Valoarea inves­tiţiei se ridică la 7,4 milioane euro.

„De curând, ne-am afiliat la un lanţ internaţional de hoteluri bou­tique. Nu pot să spun încă numele, vom anunţa în iulie. Este un lanţ care ne ajută foarte mult şi este un concept care ne va pune pe harta lumii, nu doar a Europei“, spune Ioana Dăncă­neţ, director general, Hotel Matca, prezentă în cadrul emisiunii ZF 15 minute cu un antreprenor, un proiect Ziarul Financiar şi Alpha Bank.

Încă din faza de proiect, obiectivul proprietarilor a fost ca hotelul să treacă sub un brand internaţional.

„Proprietarul şi-a dorit să facă parte din acest lanţ hotelier, de aceea a şi fost accentul foarte mare pe partea de mâncare românească. Cei la care ne vom afilia au peste 370 de restau­ran­te cu stele Michelin în lume şi e foarte importantă pentru ei partea gas­tronomică. Încă de la începutul pro­iectului, acesta a fost unul dintre obiective. Am avut un mistery shopper, care a încercat serviciile noastre şi am aflat în ultima zi cine era. După o lună, am primit telefonul de la boardul reţelei. În România, suntem al doilea hotel afiliat, iar ei au un total de 580 de proprietăţi în toată lumea“, explică Ioana Dăncăneţ.

Anterior, reprezentanţii hotelului au anunţat că intenţionează să intre în reţeaua internaţională Relais & Châteaux, ce aduce împreună în jur de 580 de hoteluri şi restaurante operate de antreprenori independenţi, cel mai adesea familii.

Un singur hotel din România mai este afiliat la acest brand internaţional, anume hotelul Epoque din Bucureşti.

Pentru anul acesta, proprietarii ho­telului îşi propun şi extinderea ca­pacităţii de cazare prin construirea a încă cinci vile private. Matca Tran­sylvania Sanctuary este formată din două clădiri, cu opt camere fiecare, plus două vile private. Pe lângă spa­ţiile de cazare, hotelul are un centru de evenimente de circa 140 de metri pătraţi, un restaurant cu o capacitate de 90 de locuri, un bar, o terasă şi un centru spa.

Extinderea hotelului a fost o decizie luată după ce proprietarii au văzut cum merge cererea pentru serviciile de cazare la Matca.

Mai multe detalii pe www.zfcorporate.ro

„Când a fost cumpărată proprieta­tea, proprietarii aveau trei hectare de teren, iar acum ne îndeptăm spre şapte hectare. Dorim să testăm piaţa şi să vedem dacă publicul apreciază tipul acesta de vile private. Proiectul va continua şi ne dorim să terminăm încă cinci vile private anul acesta“, mai spune Ioana Dăncăneţ.

De la deschiderea hotelului şi până în prezent a existat cerere atât din parte turiştilor veniţi în scopuri de leisure, cât şi din partea companiilor care caută unitatea pentru organizarea unor evenimente sau teambuilding-uri. Astfel, Matca a găzduit şapte evenimente corporate.

Dacă în timpul săptămânii hotelul este ocupat de clienţi care organizează evenimentele corporate, în weekenduri vin turiştii pentru a se relaxa.

„Noi am încercat să găsim evenimente sau pachete care să stimuleze oamenii şi consumatorii de travel să vină şi în timpul săptămânii, ne propunem un grad de ocupare de 80% şi pănă acum am reuşit“, adaugă ea.

Un Demers Ziarul Financiar cu susținerea ZF 15 minute cu un antreprenor
ZF 15 minute cu un antreprenor